Putea să sară în aer tot cartierul! Ce va păţi proprietarul fostei benzinării care a explodat în Galaţi

7-act-1.jpg

În locul unde a explodat rezervorul s-a format un şanţ imens

Imagini ca în filme la Galaţi! Două maşini au sărit, luni, în aer în urma unei explozii. Şoferii habar nu aveau că-şi parcaseră autoturismele peste un ”butoi de pulbere”. Mai exact, sub pământ se aflau rezervoare ale unei foste benzinarii dezafectate.

Explozie devastatoare la intersecţia străzilor Prelungirea Brăilei şi Frunzei, din Galaţi. Două autoturisme au sărit în aer, luni, în jurul orei 14.30, după ce rezervorul unei foste benzinării  a explodat. De spaimă, o persoană a făcut atac de panică. ”Sub pământ se află patru rezervoare, însă doar unul a explodat din cauza unei acumulări mari de gaze. S-a constituit o comisie şi se fac cercetări”, ne-a explicat colonelul Eugen Chiriţă, de la ISU Galaţi.

Potrivit acestuia, rezervoarele se află sub pământ chiar în faţa unui hotel, al cărui patron pare a fi cel care în trecut a deţinut staţia peco. Faţada clădirii a avut de suferit, au fost geamuri sparte, dar, pentru că se afla în renovare, în interior nu se afla nimeni. Astfel, a fost evitată o adevărată nenorocire. Nici pe trotuar nu a trecut nimeni în acel moment, iar şoferii ale căror maşini sunt avariate nu se aflau prin preajmă. 

7-act-2.jpg

Faţada hotelului a avut de suferit

Dacă toate cele patru rezervoare ar fi sărit în aer, urmările ar fi fost dezastruoase. Zona este intens circulată, vizavi se află o sală de gimnastică, există o linie de tramvai, iar la o distanţă de 200 de metri sunt blocuri. ”În momentul în care benzinăria a fost dezafectată, proprietarul era obligat să neutralizeze rezervoarele cu nişte substanţe sau să le elimine fizic. Ceea ce nu s-a întâmplat. Proprietarului i s-a întocmit dosar penal pentru distrugere”, a precizat Chiriţă. 

7-act-3.jpg

O maşină a zburat peste alta

Dar cine ar fi trebuit să verifice dacă administratorul staţiei şi-a dus la bun sfârşit obligaţiile? Surse din cadrul unei mari companii de combustibil ne-au spus că Agenţia Locală de Mediu Galaţi, împreună cu Garda de Mediu, ar fi trebuit să se asigure că proprietarul a făcut un plan de conformare de punere în siguranţă şi că l-a pus în aplicare, în momentul în care a închis afacerea cu carburanţi.

Camion militar care tracta un tun, în pericol să cadă de pe pod

Accident șocant pe un pod din județul Cluj, la ieșirea din municipiul Dej spre Bistrița. Potrivit antena3.ro, șoferul unui camion militar care tracta un tun a pierdut controlul asupra vehiculului care a rupt parapetul și a rămas suspendat. Evenimentul rutier a avut loc, ieri, iar la fața locului au sosit echipamente militare de intervenție, ambulanțe și un echipaj de descarcerare. Militarul care conducea camionul a fost rănit și a ieșit cu greutate din cabină. El a primit îngrijiri la fața locului dar cum prezenta mai multe leziuni a fost dus la spital. Ore întregi circulația în zonă a fost blocată, pentru ca militarii să se asigure că vehiculul greu nu se va prăbuși de la înălțime. Primul lucru făcut de reprezentanții Ministerului Apărării trimiși în zonă a fost să decupleze tunul tractat. Apoi a fost ancorat camionul și tras pe pod cu ajutorul unor vehicule speciale. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1