Pușcăriașul Dan Voiculescu „scrie” cărți și „muncește” în același timp

Ultima actualizare:

    Voiculescu a fost pontat de gardieni că muncește 16 ore pe zi, fapt interzis de legeFoto: Arhiva Click!
Voiculescu a fost pontat de gardieni că muncește 16 ore pe zi, fapt interzis de legeFoto: Arhiva Click!

Omul de afaceri Dan Voiculescu ar fi reușit performanța ca, în paralel cu timpul alocat scrierii de cărți, să cumuleze și ore de muncă. Acest lucru ar fi consemnat într-o notă internă realizată de Administrația Națională a Penitenciarelor, care a constatat numeroase nereguli la Penitenciarul Rahova.

Este vorba despre nota internă transmisă la DNA, în baza cărora DNA s-a autosesizat pe 12 ianuarie, în cazul „Savanților închisorilor”, potrivit Adevărul. Dan Voiculescu ar fi beneficiat de regim preferențial la Rahova, lucru consemnat în nota internă din 29 decembrie 2015. Omul de afaceri ar fi primit acest tip de beneficii în aceeași zi (și ore de studiu, dar și ored e muncă), fapt fără precedent în penitenciarele românești.  El ar fi fost pontat pentru ore de muncă pe care în realitate nu le-a executat niciodată. Astfel, Voiculesuc ar fi municit 16 ore pe zi, fapt interzis prin lege. Gardienii de la Rahova ar putea avea probleme, având în vedere că, potrivit Codului Muncii, o persoană nu poate fi dublu pontată și nu moate munci mai mult de 8 ore pe zi. Probabil că Voiculescu își dorește să acumuleze cât mai multe recompense, în zile libere.

Potrivit prevederii suspendate până în septembrie 2016 de Guverne, pentru fiecare carte scrisă, un deținut primea o recompensă de 30 de zile de libertate. 

Citește mai multe despre acest subiect pe adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net