Pușcăriașii au meniu special de Paște: drob, ciorbiță, fripturică și cozonac

Ultima actualizare:

Deţinuţii din România ar putea servi ciorbă de miel în prima zi de Paşte, apoi piure de cartofi cu friptură de porc, miel sau pui cu sos, în funcţie de religie sau de regim. În meniu sunt incluse 200 de grame de cozonac şi o băutură răcoritoare fără zahăr. Aceste măsuri au fost luate întrucât pușcăriașii nu mai au voie să primească vizite sau pachete.

Masă bogată! Potrivit unui document cu antetul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), pentru uniformizarea meniurilor la nivelul tuturor închisorilor de pe teritoriul României, au fost stabilite o serie de preparate pentru Sărbătorile de Paşte. Meniurile vor fi servite în funcţie de regimul şi de confesiunea fiecărui deţinut.  

Ciorbă și friptură

Astfel, în prima zi de Paşte, deţinuţii vor beneficia la micul dejun de ceai, pâine, brânză şi mezeluri. La prînz, ei vor avea parte de o masă festivă cu un ou roşu, pâine, ceapă verde, ridiche şi drob. Apoi vor mânca o ciorbă de miel/porc/vită/pui, în funcţie de regim. Deţinuţii care nu mănâncă porc (musulmanii) vor putea opta pentru alt preparat asemănător. În continuare, deținuții se vor bucura de piure de cartofi cu friptură de porc/vită/ miel/pui cu sos, iar la desert vor primi 200 de grame de cozonac şi o răcoritoare fără zahăr. La cină, aceştia vor mânca pilaf de orez cu carne - porc, vită, miel sau pui.

Iahnie de fasole cu cârnați

A doua zi de Paşte, deţinuţii vor avea un alt meniu, puţin diferit de cel din ziua precedentă. La micul dejun, în meniu sunt prevăzute ceai, pâine, marmeladă şi mezeluri. La prânz, ei vor consuma un ou roşu, pâine, ceapă verde, ridiche şi drob. Urmează cirobă ţărănească şi iahnie de fasole cu cârnaţi, iar la desert - 200 de grame de cozonac şi o răcoritoare fără zahăr. La cină, în meniul de penitenciar figurează paste cu brânză. Suplimentarea normei de hrană e o măsură propusă în condițiile în care, din cauza pandemiei, au fost sistate vizitele și primirea pachetelor.

Citește mai mult pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
caroline jpg
costel corduneanu jpg
azienda agricola 1200 690x362 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net