Purtătorul de cuvânt al PNL, către Vosganian: «Pentru mulţi români PSD e ciumă»

Ultima actualizare:

    Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, i-a răspuns duminică omologului său de la ALDE, Varujan Vosganian, care spunea că titlul moţiunii de cenzură a PNL vine "dintr-o recuzită nazistă şi rasială", transmiţându-i că poate pentru fostul liberal PSDragnea e mumă, însă pentru mulţi români PSD e ciumă, ciuma roşie.

”Varujan Vosganian se face că nu înţelege titlul moţiunii de cenzură iniţiată de PNL: "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, insinuând nişte asocieri naziste şi rasiale pe care doar dânsul le vede. Vreau să-i explic domnului Vosganian să caute motive ceva mai serioase pentru care nu doreşte cu votul său din Parlament să oprească haosul din economie şi atacul la Justiţie declanşat de guvernarea PSDragnea. Dl Vosganian se face că nu înţelege că titlul motiunii PNL este o parafrază a unui proverb popular românesc "Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă." Poate pentru Varujan Vosganian, PSDragnea e mumă însă pentru mulţi români PSD e ciumă, ciuma roşie”, a scris Dancă pe Facebook.


    Varujan Vosganian a spus că titlul moţiunii de cenzură iniţiate de liberali este ”ridicol”
Varujan Vosganian a spus că titlul moţiunii de cenzură iniţiate de liberali este ”ridicol”

Deputatul Varujan Vosganian a spus sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că titlul moţiunii de cenzură iniţiate de liberali este ”ridicol” şi ”vine dintr-o recuzită nazistă şi rasială”. 

”Am lecturat cuprinsul acestei moţiuni de cenzură. Titlul mi se pare ridicol. Vine dintr-o recuzită nazistă. Eu i-am rugat de mai multe ori pe colegii noştri din Parlament să nu evoce prin sintagmele folosite experienţele cele mai triste ale secolului XX. Vă reamintesc faptul că această asociere între ciumă şi categorii sociale a fost creată pentru a netezi calea legilor rasiale de la Nurnberg, atunci când minoritatea evreiască a fost asemuită cu nişte animale care produc ciumă. A fost o ruşine a secolului XX. Asocierea aceasta dintre categorii sociale, dintre reprezentări politice şi o molimă de acest fel nu face decât să ne aducă aminte de acea recuzită de natură nazistă şi rasială”, a spus deputatul ALDE, informează news.ro.

Liberalii au înregistrat vineri moţiunea de cenzură

Liberalii au înregistrat vineri la Parlament moţiunea de cenzură intitulată ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, în textul căreia fac inventarul ”minciunilor”, al ”nerealizărilor” şi al măsurilor care, arată ei, au destabilizat economia în cele zece luni de când coaliţia PSD – ALDE a preluat guvernarea.

Moţiunea a fost semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi independenţi.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
gustav klimt jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net