«Pupa», plaja care le aduce bucurie celor cu dizabilități

pupa1_1.jpg

Poteca din lemn, pentru cărucioarele rulante

În zona Pescărie, la intrarea în stațiunea Mamaia, a fost amenajată acum trei ani prima plajă pentru persoane cu dizabilități.

La plaja „Pupa“, accesul este facil, direct din stradă, iar pe nisip este aşternută o potecă din lemn, viu colorată, pentru cărucioarele rulante. Asociaţia „Împreună pentru viitor“ Constanţa a pus la dispoziţia turiştilor cu nevoi speciale acest loc pentru a oferi egalitate de şanse şi un turism civilizat. Plaja a atras la mare, în fiecare an, un număr mare de persoane cu nevoi speciale şi însoţitorii acestora, atât din țară, cât şi din străinătate.

pupa2_1.jpg

Persoanele cu nevoi speciale au parte de o vacanță reușită
Foto: Asociația “Împreună pentru viitor”

Turiștii cu dizabilități beneficiază gratuit de scaune flotabile, cu care pot intra în apa mării fără nici un fel de riscuri, şezlonguri adaptate şi șezlonguri normale, scrie adevarul.ro. Asociaţia şi concesionarul plajei private au amenajat și o bibliotecă pe plajă şi un loc în care turiştii se pot fotografia într-un cadru vesel, în acord cu soarele şi marea. „Când vedem chipurile fericite ale persoanelor care vin uneori pentru prima dată la mare şi care reuşesc să ajungă şi în apă, ne dăm seama cât de uşor poţi aduce bucurie. Acest lucru ne motivează să facem în continuare proiecte utile”, spunea Mihaela Căruţaşu, preşedintele Asociaţiei “Împreună pentru viitor” Constanţa. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1