Punctul de pensie crește în primăvară la 1.250 de lei

4-foto5-baza.jpg

De-a lungul timpului, pensionarii au ieșit în stradă ca să ceară majorări
Citeste tot despre: 

Veste bună pentru pensionari! Punctul de pensie ar trebui să crească la anul, în primăvară, la 1.250, după ce luna aceasta s-a majorat de la 1.000 la 1.100.

Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, la România TV. Inițial, graficul arăta că în 2019 punctul de pensie va ajunge la 1.265 lei, iar în 2020 la 1.775 lei. Totodată, demnitarul a declarat că Legea Pensiilor va intra din septembrie în dezbatere parlamentară.
”Va trebui să o ținem o lună în dezbatere publică și toată lumea va putea să-și spună punctul de vedere, să trimită mesaje, să solicite anumite modificări”, a spus Olguța Vasilescu. Modificarea Legii Pensiilor a avut în vedere creșterea etapizată a punctului de pensie, dar și corecțiile aduse pentru anumite categorii. ”Trebuie să-i aducem la un numitor comun pe cei care au ieșit la pensie acum 20 de ani și au avut un anumit stagiu de cotizare cu cei care au ieșit acum un an”, a completat Vasilescu. Termenul de intrare în vigoare a legii este începutul anului viitor.

 

Loading...