Puii aceştia nu ştiu ce este antibioticul!

Ultima actualizare:
Nimeni nu pătrunde în halele  puilor fără salopeta sterilă
Nimeni nu pătrunde în halele puilor fără salopeta sterilă

Uniunea Europeană vrea mai puţine antibiotice la păsări. Motivul? Prin consumul de carne „tratată”, creşte rezistenţa oamenilor la antibiotic şi asta ar putea face mai multe victime decât cancerul. Click! a găsit fermieri care nu folosesc nici un fel de medicament pentru înaripate!

Rezistenţa la antibiotice a devenit o problemă la nivel mondial. Nu puţine au fost testele de laborator care au demonstrat că producţia de carne din ferme este contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice, ceea ce creează grave probleme de sănătate populaţiei.

Înainte de a intra  în fermă, angajaţii  îşi şterg încălţările  pe covoraşe  dezinfectante
Înainte de a intra în fermă, angajaţii îşi şterg încălţările pe covoraşe dezinfectante

Sunt însă şi fermieri care nu ştiu ce-s alea medicamente. Şi asta chiar aici, în România! În fermele lor e mai curat decât prin spitale şi nici vorbă de boală în rândul vietăţilor.

Angajaţii fac duş  înainte să aibă  contact cu păsările
Angajaţii fac duş înainte să aibă contact cu păsările

„Noi nu ne permitem să avem pui bolnavi. Antibioticele costă, iar scopul în afaceri este să reduci cheltuielile. Nu folosim nici un fel de medicament şi totuşi puii noştri sunt sănătoşi tun. Care este secretul? Igienă maximă, climat adecvat, hrană de bună calitate şi...cam atât!”, ne-a explicat Gabriela Ilisei, administratorul fermei avicole Prima Nova, din Călăraşi.

Medicul veterinar Petre Paul  are sub control computerizat  toată ferma din Călăraşi
Medicul veterinar Petre Paul are sub control computerizat toată ferma din Călăraşi

Am petrecut şi noi o zi cu puiuţii, în ferma în care nu se intră decât după ce faci duş. Aici, totul este computerizat, iar măsurile de prevenţie sunt cât se poate de stricte. „Temperatura este setată electronic, în funcţie de vârsta puilor, ventilaţia la fel. Apa este filtrată de câteva ori şi purificată. Angajaţii fac duş de două ori pe zi: o dată când vin la muncă, înainte să intre în contact cu păsările, şi o dată când pleacă. Hainele de acasă le lasă la vestiar şi se echipează cu salopetele sterile. Aici nu intră nici un microb. Este şi motivul pentru care puii noştri nu ştiu ce este boala”, spune şi medicul veterinar Petre Paul, cel care se ocupă de bunăstarea puilor de carne de la ferma din Călăraşi.


    Medicul veterinar Petre Paul  are sub control computerizat  toată ferma din CălăraşiFoto: David Muntean
Medicul veterinar Petre Paul are sub control computerizat toată ferma din CălăraşiFoto: David Muntean

Nu degeaba înaripatele „made in România” au mare trecere la export: străinii sunt mai atenţi cu ce pun în farfurii, iar calitatea puilor crescuţi natural face diferenţa!

OMS: Rezistenţa la antibiotice, mai multe victime decât cancerul

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a atras atenţia că rezistenţa la antibiotice ar putea face anual mai multe victime decât cancerul. Autorităţile vor să ia măsuri drastice pentru că folosirea pe scară largă a medicamentelor în fermele de păsări şi animale a dus la creşterea rezistenţei oamenilor la antibiotice. Abuzul de antibiotice de uz veterinar se regăseşte în lanţul alimentar şi poate reduce efectul acestora pe măsură ce bacteriie dezvoltă rezistenţă.

Şi ministrul agriculturii Achim Irimescu a declarat pe această temă: “Ştim cu toţii că de multe ori s-au identificat situaţii în care fermierii au făcut exces de antibiotice, nu mă refer la producătorii români, ci la modul general. Sunt situaţii în care animalele slăbite beneficază de un aport substanţial de antibiotice, dar ulterior carnea consumată pune probleme consumatorului”. Iată că fermierii români îl contrazic!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net