Pui de leu simpatic, dă-mi tu un nume!

Ultima actualizare:
Prima zi  departe  de cuştile «Cămătarilor»
Prima zi departe de cuştile «Cămătarilor»

Animalele sălbatice luate de pe proprietatea “Cămătarilor” au petrecut prima noapte la Zoo din Bucov. S-au trezit dimineaţă, s-au întins până le-au trosnit oasele, au mirosit locul necunoscut, au ciugulit ceva, apoi s-au întins leneşi la soare.

Leii au parcurs în lung şi-n lat spaţiul necunoscut de la Grădina Zoologică Bucov. 150 de metri numai pentru ei. Au un trunchi de copac pe care s-au urcat curioşi şi şi-au ascuţit ghearele. Pe rând, au dat cu laba în leagănul improvizat dintr-un cauciuc. După ce au înfulecat o halcă de carne de cal, s-au întins sătui sub razele călduţe ale soarelui.

„Se descurcă de minune. S-au trezit şi acum lenevesc la soare, şi leii, şi puii de urs. Leii vor fi hrăniţi cu 10 kg de carne de cal în fiecare săptămână, pentru că ei nu mănâncă zilnic.

Prima zi  departe  de cuştile «Cămătarilor»
Prima zi departe de cuştile «Cămătarilor»

Ursuleţii primesc 30 de kilograme de fructe, dar le punem şi miere pe care trebuie să o descopere singuri, ­într-un trunchi de copac", ne-a povestit Kuki Bărbuceanu, reprezentantul Vier Pfoten, care coordonează salvarea animalelor deţinute ilegal de Nuţu Cămătaru. Tot el ne-a sugerat cum să fie alese numele animăluţelor nebotezate: scurte şi uşor de pronunţat.


    Prima zi  departe  de cuştile «Cămătarilor»
Prima zi departe de cuştile «Cămătarilor»

Animăluţele au nevoie de nume, pentru că vor călători oficial, cu documente. Leii vor ajunge în rezervaţia Lionsrock, din Africa de Sud. Le ­trebuie nume „americăneşti", pentru că cele româneşti sunt greu de pronunţat şi de tradus. Pentru urşi nu s-a stabilit unde vor pleca, după carantina de la Bucov.

Leul-tată are deja un nume

Symba este capul familiei, un leu de circa 10 ani. Este singurul din familie care a fost „botezat". Este frumos, rage ca şi când ar fi în junglă, se crede stăpân.

Leoaica a rămas fără dinţi

Leoaica are cel puţin 12-13 ani şi a avut mai multe rânduri de pui. Nu s-a gândit nimeni să-i dea un nume. E bătrânică şi a rămas fără mulţi dinţi în gură. Nu a avut viaţă uşoară. În cuşcă, medicii de la Vier Photen au găsit munţi de fecale, oase împuţite de cal şi un miros greu, de urină.

Puii de leu, nedezlipiţi de mamă

Un puiuţ de leu şi unul de leoaică, frate şi soră. Chiar dacă au un an şi jumătate, stau şi acum lipiţi de mama lor. Nu au primit nume de la stăpâni, deşi fetiţa este sensibilă şi se „pisiceşte", iar băiatul este vioi, mereu în mişcare, foarte curios.

Urşii sunt fraţi

Ursuleţul a fost numit Baloo, ca celebrul personaj din „Cartea Junglei", însă sora lui nu are nume. Au în jur de un an şi jumătate şi sunt fraţi. „Fetiţa" este mai mică, mai curioasă, dar şi mai sperioasă. Este topită după portocale şi struguri, în timp de Baloo preferă mierea, iar cu citricele se joacă de parcă ar fi o minge. „Fetiţa" are nevoie de un nume uşor de citit în orice limbă.

Găsiţi nişte nume frumoase pentru cele patru animăluţe! Primim ­propuneri la telefon 0318.603.333, pe mail: ­redactie@click.ro şi pe http://www.facebook.com/click.ro.

Povestea animalelor sălbatice din curtea „mafiotului" Nuţu Cămătaru a făcut înconjurul lumii. Washington Post, The Sun, Herald Tribune, AFP, cele mai importante cotidiene şi agenţii de presă din lume, au scris despre „mafiotul" Nuţu Cămătaru, care îşi arunca duşmanii în cuşca leilor. Filmul operaţiunii de ridicare a animalelor sălbatice a avut milioane de telespectatori de pe toată planeta.

Îmbrăcat sport, într-un trening gri, şi cu gândul doar la animele lui. Aşa a apărut  Nuţu Cămătaru în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel, unde ar fi trebuit să se judece recursul formulat la mandatul de arestare preventivă. "Bă, să nu mai scrieți minciuni. Leii să fie sănătoși. Să le dea de mâncare", au fost singurele cuvinte ale interlopului la intrarea în sala de judecată.

Înfăţişarea a fost amânată pentru data de 7 martie, întrucât unul dintre inculpaţi a cerut termen pentru angajarea unui avocat. De cealaltă parte, Sile Cămătaru trebuia să fie audiat la DNA într-un alt dosar, privind modul în care a fost pus în libertate. Însă, pentru că nu i-a ajuns avocatul, audierea a fost amânată.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net