Psihoza coronavirusului în România: o femeie fugărită cu ambulanța, un tânăr ținut de familie în pod. Ambii erau întorși din Italia

Ultima actualizare:

    Tânărul din Maramureș întors din Italia a fost ținut la „izolare”, de propria familie, în podul caseiFoto: adevarul.ro
Tânărul din Maramureș întors din Italia a fost ținut la „izolare”, de propria familie, în podul caseiFoto: adevarul.ro

O tânără de 23 de ani, recent întoarsă din Italia la Botoşani, a fost urmărită cu ambulanţa pe străzi după ce vecinii au reclamat-o la autorităţi fiind speriați că ar fi infectată cu coronavirus. Tot teama de virusul mortal a făcut ca o familie din Maramureș și-a obligat fiul, abia întors din Italia să stea în podul casei, tânărul cedând psihic după o săptămână și amenințând că se sinucide.

Luni, 9 martie, la Botoşani, o femeie venită din Italia a fost căutată pe străzi de un echipaj de Ambulanţă şi agenţi de Poliţie după ce a fost reclamată de vecinii de bloc, speriaţi că ar putea să-i îmbolnăvească cu coronavirus, scrie botosaneanul.ro citat de adevarul.ro. Tânăra de 23 de ani nu venea dintr-o zonă a Italiei afectată de coronavirus, ci din Catania, cu avionul. Ea locuia în chirie la blocurile sociale din Parcul Tineretului, cunoscute în oraş drept ”ghetouri” şi locuite în proporţie mare de populaţie de etnie rromă. Odată ce au aflat că tânăra s-a întors din Italia, vecinii au alertat Poliţia, speriaţi că ar putea lua coronavirus. ”Avem atâţia copii aici, sunt şi la şcoală, molipsesc toată şcoala.” s-a plâns administratorul blocului, Dibu Manix, la reporterii site-ului botosaneanul.ro. O ambulanţă dar şi Poliţia au căutat-o pe tânără. Când a văzut desfăşurarea de forţe, femeia a luat-o la fugă. A fost căutată cu ambulanţa prin oraş şi găsită pe strada Griviţa câteva sute de metri mai încolo. A fost luată de pe stradă şi dusă la spital. După ce a fost investigată s-a ajuns la concluzia că nu prezintă simptome de gripă dar a fost supusă izolării timp de 14 zile. Locuitorii ”ghetourilor” sunt, însă, în continuare speriaţi şi cer dezinfectarea zonei.

Tănărul a amenințat că se sinucide și a ajuns la psihiatrie

Pe de altă parte, un tânăr din localitatea maramureşeană Curtuiuşu Mare a fost obligat de familie să locuiască în podul casei, după ce s-a întors din Italia. Restricţia a fost aplicată de familie de teama infectării cu coronavirus. Potrivit site-ului emaramures.ro, citat de adevarul.ro, tânărul s-a întors acasă dintr-o zonă a Italiei care nu era afectată la vremea respectivă de virusul gripal. Cu toate acestea, membrii familiei i-au amenajat tânărului o locuinţă izolată în podul casei. Deşi tânărul nu prezenta semne de boală, a acceptat decizia familiei timp de mai multe zile. În seara zilei de sâmbătă, 7 martie, a consumat însă băuturi alcoolice în exces şi a recurs la un gest radical. Adolescentul ar fi scris unor prieteni pe Facebook că este decis să-şi pună capăt zilelor fiindcă nu mai suportă izolarea. Prietenii au anunţat Poliţia care s-a deplasat la locuinţa indicată. Poliţiştii au solicitat la rândul lor un echipaj special de la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare. Consultul medical a arătat că tânărul nu prezintă simptome de gripă. În schimb, a fost consultat ulterior şi psihiatric, iar medicii au decis să-l interneze la Psihiatrie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net