PSD vrea să modifice Codul Penal pe şest, Gabriel Oprea ameninţă că iese de la guvernare

oprea_ponta.jpg

gabriel oprea victor ponta
Gabriel Oprea vrea să iasă din echipa lui Victor Ponta dacă PSD "umblă" la Codul Penal
Foto: Mediafax
Citeste tot despre: 

Numărul mare de dosare penale întocmite de DNA i-a determinat pe politicienii de la Putere să ia în calcul modificarea Codului Penal. O nouă variantă a actului legislativ a trecut de Senat, iar votul decisiv urmează să aibă loc în Camera Deputaţilor. Drept urmare, Gabriel Oprea de la UNPR ameninţă cu ieşirea de la guvernare.

Noul Cod Penal ar urma să conţină câteva prevederi controversate. Astfel, Şerban Nicolae de la PSD ar vrea ca arestaţii preventiv să nu mai fie încătuşaţi. Altă propunere cere ca arestarea preventivă să se facă în baza unor dovezi temeinice, nu „rezonabile”, ca în actuala lege. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, care se întruneşte marţi, ar avea de discutat în total 22 de proiecte de lege pentru diverse modificări ale Codurilor Penale.

În plus, mai mulţi membri PSD sunt nemulţumiţi de faptul că ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, nu face nimic pentru stoparea avalanşei de dosare penale de la DNA şi ar dori demiterea acestuia.

În acest context, vicepremierul Gabriel Oprea a ameninţă că UNPR va ieşi de la guvernare dacă PSD modifică „pe ascuns Codul Penal”, informează Digi 24.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1