Aceeași Mărie cu altă pălărie! Miniștrii demisionari, din nou pe funcții în noul Guvern

Ultima actualizare:

    Lista miniștrilor a fost votată existând o singură abținere, cea a lui Nicolae Bănicioiu
Lista miniștrilor a fost votată existând o singură abținere, cea a lui Nicolae Bănicioiu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat lista miniştrilor din Cabinetul Mihai Tudose, aşa cum a fost aprobată de către Comitetul Naţional Executiv al PSD, transmite news.ro. Singura modificare de structură operată faţă de Guvernul Grindeanu fiind înfiinţarea unui post de vicepremier fără portofoliu, funcţie ce va fi ocupată de Marcel Ciolacu.

Senatorul PSD Mihai Fifor a preluat Ministerul Economiei, iar Adrian Ţuţuianu pe cel al Apărării, în timp ce Marcel Ciolacu va fi vicepremier fără portofoliu. PDS a anunțat componența noului Guven și a prezentat lista miniștrilor desemnați.

Iată lista noilor miniștri

Vicepremier fară portofoliu: Marcel CiolacuMinistru delegat pentru Fonduri Europene: Rovana PlumbMediu și vicepremier: Grațiela GavrilescuEconomie: Mihai FiforExterne: Teodor MeleșcanuAfaceri Europene: Victor NegrescuInterne: Carmen DanAgricultură: Petre DaeaApărare: Adrian ȚuțuianuCultura: Lucian RomașcanuEducație: Liviu PopCercetare: Lucian GeorgescuEnergie: Toma PetcuFinanțe: Ionut MișaJustiție: Tudorel ToaderApe și Paduri: Doina PanăMuncă: Lia Olguța VasilescuComunicații: Lucian ȘovaSănătate: Florian BodogTineret: Marius DuncaTransporturi: Răzvan CucConsultare și Dialog Social: Gabriel PetreaRelația cu Parlamentul: Viorel IlieMediul de Afaceri: Ilan LauferTurism: Marius DobreRomânii de Pretutindeni: Andreea Păstârnac

Comitetul Executiv Naţional PSD a votat lista miniştrilor din viitorul guvern, existând o singură abţinere, cea a lui Nicolae Bănicioiu.

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene

Membrii Comitetului Executiv Naţional au dezbătut dacă ministrul Fondurilor Europene va avea un portofoliu distinct sau va fi un ministru delegat. Rovana Plumb a cerut să primească un minister cu portofoliu și a avut câştig de cauză.  Deşi iniţial s-a discutat despre comasarea Ministerului Cercetării cu Educaţia, până la urmă cele două portofolii rămân distincte, la Cercetare urmând să fie numit Lucian Georgescu.

Întrebat care sunt motivele pentru care a fost înfiinţat postul de vicepremier fără portofoliu, Mihai Tudose a răspuns: ”Una din disfuncţionalităţile fostului guvern au fost iniţiative care necesitau o corelare ministerială. Este foarte greu ca un secretar de stat sau un consilier de stat să coordoneze alţi doi-trei miniştri”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net