PSD și ALDE au greșit proiectul statutului Casei Regale

Ultima actualizare:

    Palatul Elisabeta este reședința din București a Casei Regale, pentru care se plătește statului o chirie rămasă secretă
Palatul Elisabeta este reședința din București a Casei Regale, pentru care se plătește statului o chirie rămasă secretă

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au retras luni proiectul privind statutul Casei Regale. Potrivit digi24.ro, motivul anunțat de cei doi este că proiectul „nu era fezabil şi avea potenţiale riscuri de neconstituţionalitate”. În timp ce Liviu Dragnea a anunţat că a fost depus deja altul la Camera Deputaţilor, Tăriceanu l-a contrazis și a a anunțat că documentul va trebui elaborate de Guvernul Dăncilă și apoi prezentat Parlamentului

„În ultimele săptămâni au fost discuţii dese cu reprezentanţii Casei Regale. Eu şi cu domnul Tăriceanu l-am desemnat pe domnul Gabriel Vlase, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, să aibă întâlniri cu reprezentaţii Casei Regale, şi s-a ajuns la concluzia comună că proiectul de lege depus la Senat nu era fezabil şi avea potenţiale riscuri de neconstituţionalitate", a declarat Liviu Dragnea potrivit antena3.ro.

Întrebat dacă este de părere că Familia Regală ar trebui să plătească o chirie pentru Palatul Elisabeta, liderul PSD a precizat: "Eu nu vreau să plătească. Nu cred că e nevoie să plătească chirie. E vorba să aibă în folosinţă. Sunt foarte multe ONG-uri care folosesc gratuit spaţii ale statului".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu are însă o altă părere. El spune că proiectul nu a fost depus în Parlament deoarece trebuie mai întâi un aviz de la Guvernul Dăncilă. Al doilea om în stat susține că motivul retragerii documentului, ţine de redefinirea statutului Casei Regale, aceasta neputând fi ”un ONG”.

Proiectul fusese depus în noiembrie 2017, iar fostul premier Mihai Tudose anunţase că Guvernul va da un aviz negativ. Motivul? Șeful de atunci al Executivului nu era de acord cu folosirea Palatului Elisabeta de către Casa Regală cu titlu gratuit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net