PSD prezintă azi în Parlament moțiunea împotriva Guvernului Orban

Ultima actualizare:

    Președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, într-o nouă încercare de a da jos Cabinetul Orban
Președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, într-o nouă încercare de a da jos Cabinetul Orban

PSD prezintă azi, în Parlament, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Documentul se intitulează “Guvernul PNL - de la pandemie la pande-mită generalizată” și va fi citit începând cu ora 12.00. La ședință participă și premierul.

Senatul şi Camera Deputaţilor sunt convocate în sesiune extraordinară comună, joi, la ora 12,00, pentru prezentarea moţiunii de cenzură iniţiate de social-democraţi și semnată de 205 senatori și deputați la adresa Cabinetului Orban. Decizia privind convocarea Camerei Deputaţilor şi Senatului în sesiune extraordinară este semnată de preşedinţii celor două foruri legislative, Marcel Ciolacu, respectiv Robert Cazanciuc.

De ce vrea PSD să demită Guvernul Orban prin moțiune de cenzură

Social-democrații susţin că reprezentanţii Guvernului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus. Un capitol al moţiunii de cenzură se referă la “chermezele PNL în vreme de pandemie”, semnatarii afirmând că “reprezentanţii Guvernului şi-au pierdut iremediabil credibilitatea în modul în care au gestionat pandemia”.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă trece moțiunea PSD împotriva Guvernului Orban. Cum se formează noul executiv

Documentul are totodată, un capitol privind “restricţiile contradictorii impuse cetăţenilor români”. Potrivit social-democraţilor, “o altă cauză majoră a pierderii controlului asupra pandemiei de către Guvernul Orban 2 a fost seria nesfârşită de decizii şi măsuri contradictorii”. PSD se referă şi la “devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei”, aducând în atenţie raportul recent al Curţii de Conturi privind cheltuielile publice în timpul stării de urgenţă. 

Nu în ultimul rând, social-democraţii susţin că “nivelul de trai al populaţiei s-a prăbuşit”, iar “oamenii au pierdut tot ce câştigaseră în guvernarea PSD”. Conform semnatarilor moţiunii, “Guvernarea PNL a readus austeritatea, sărăcia şi cercul vicios al salariilor mici”, potrivit stirileprotv. 

Ludovic Orban nu crede că moțiunea va trece
Ludovic Orban nu crede că moțiunea va trece

Ludovic Orban: „O aștept cu indiferență”

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că aşteaptă „cu indiferenţă” moţiunea de cenzură pe care PSD urmează să o depună azi. El a precizat că nu crede că acest demers are şanse de succes.

„Aş putea spune că o aştept cu indiferenţă. În momentul în care am decis să ne angajăm răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi am fost perfect conştienţi că PSD va depune moţiune de cenzură. În ce ne priveşte pe noi, ne prezentăm cu fruntea sus, ne-am pus mandatul pe masă şi cred că asta arată ceva despre Guvernul PNL pentru a găsi o soluţie pe care o aşteaptă peste 82 la sută dintre cetăţenii români şi anume alegerea democratică a primarilor, cu sistemul de alegere în două tururi”, a afirmat Orban, la Parlament, întrebat în legătură cu moţiunea de cenzură a PSD.

El a adăugat că nu crede, după evaluarea sa, că moţiunea nu are şanse de succes. „Nu cred, sincer, după evaluarea pe care o am astăzi, că moţiunea de cenzură are şanse de succes", a mai adăugat prim ministrul, transmite Digi24. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net