PSD nu face alianțe pentru alegerile parlamentare. Călin Popescu Tăriceanu este singurul din alt partid invitat pe liste

Ultima actualizare:

    Marcel Ciolacu a declarat că PSD consideră Pro România adversar politic
Marcel Ciolacu a declarat că PSD consideră Pro România adversar politic

Marcel Ciolacu, președintele PSD a anunțat marți că formațiunea pe care o conduce nu va face alianțe pentru alegerile parlamentare. Șeful PSD a anunțat în schimb că singura personalitate din alt partid invitată pe liste a fost liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu dar acesta a refuzat oferta.

Ședința de marți a PSD a arătat cine conduce de fapt PSD. Lia Olguța Vasilescu și Gabriela Firea l-au învins pe Sorin Grindeanu într-un meci arbitrat de Marcel Ciolacu, președintele PSD. Cele două erau ostile unor liste comune cu Pro România, ALDE și PP-USL(partidul lui Dan Voiculescu) în timp ce prim-vicepreședintele PSD era principalul susținător al alianțelor. Marcel Ciolacu a explicat decizia exact cu argumentele Gabrielei Firea:”partidul este adversar politic cu Pro România, ALDE şi PPU-SL la alegerile locale”.

Marcel Ciolacu anunță că PSD nu uită cum a fost tratat de Pro România la locale

”Am discutat în ceea ce priveşte alianţele politice, având în vedere că e ultima zi în care pot şi înscrise la BEC, şi am luat decizia ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Foarte mult a înclinat faptul că nu am avut nicio alianţă electorală pentru alegerile locale, fiind adversari politici cu Pro România, cu ALDE şi cu PPU-SL.(…) O să incercăm să discutăm cu alţi lideri politici alianţe post-electorale”, a anunțat potrivit news.ro, Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD. Decizia a fost luată cu 69 de voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”.

Călin Popescu Tăriceanu a numit fake news știrea că va candida pe listele PSD dar Marcel Ciolacu a recunoscut că propunerea a existat
Călin Popescu Tăriceanu a numit fake news știrea că va candida pe listele PSD dar Marcel Ciolacu a recunoscut că propunerea a existat

Oferta lui Ciolacu pentru Călin Popescu Tăriceanu

”Am discutat cu domnul Călin Popescu Tăriceanu. I-am făcut propunerea să vină pe listele PSD. Dânsul mi-a comunicat că e incorect să facă acest lucru şi îi respect decizia”, a anunțat Ciolacu.

Reacția lui Călin Popescu Tăriceanu la oferta PSD

Călin Popescu Tăriceanu a ținut să pună la punct, fără să numească, reprezentanții PSD care pe surse, anunțaseră de luni că și-a negociat doar pentru el candidatura pe listele PSD pentru alegeri.”Realitatea este mai simplă: sunt cel care am susţinut şi susţin că ar fi benefică o alianţă ALDE, PSD şi Pro România ca o construcţie care se poate opune mai eficient dictaturii PNL-iste. Dacă această alianţă nu se poate face nu este din cauza noastră şi nimeni din conducerea ALDE nu va candida pe listele PSD pentru că ne-am pierde identitatea politică”, a afirmat Tăriceanu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a ALDE.

Citiți și

Alegeri parlamentare 2020. Miercuri sunt desemnați judecătorii care vor face parte din Biroul Electoral Central

Alegeri parlamentare 2020. Guvernul decide azi data, calendarul și ce bani vor fi alocați

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net