PSD hotărâște miercuri pașii în războiul cu DNA

laura-codruta-kovesi.jpg

Laura Codruța Kovesi a devenit cel mai”vânat” român de coaliția PSD-ALDE
Citeste tot despre: 

Celebrul și temutul Comitet Executiv Național (CExN) al PSD se întâlnește miercuri într-o ședință care trebuie să stabilească planul de bătălie pentru schimbarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. O altă temă foarte importantă este aprobarea planului președintelui partidului, Liviu Dragnea, de a analiza fiecare secretar de stat sau director de instituție deconcentrată, aflat în prezent în funcție. Discuțiile vor avea loc de la ora 16.00

Liderii PSD studiază mai multe soluții pentru a determina șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Ministrul Justiției, Tudorel Toader vrea să prezinte Parlamentului un raport privind activitatea DNA, iar acesta să decidă schimbarea lui Kovesi. Importanți lideri PSD au spus însă că Tudorel Toader trebuie să-și asume decizia și să o prezinte Executivului. Chiar președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, principalul aliat al PSD, a susținut că decizia trebuie să vină de la ministrul Justiției nu de la Parlament. Totuși, liderii PSD au o important problemă care a fost dezvăluită de președintele UDMR, Kelemen Hunor.”Președintele Klus Iohannis poate refuza schimbarea Laurei Codruței Kovesi”a pus sare pe rana PSD, liderul UDMR.

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD are loc în contextul scandalului provocat de acuzaţiile lansate la adresa DNA de către fostul deputat PSD Vlad Cosma. Acesta a susţinut, într-o înregistrare difuzată duminică seară de Antena 3, că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea de la DNA Ploieşti ar fi încercat să facă dosare în baza unor „probe fabricate” pe numele unor politicieni şi oameni de afaceri, între care Sebastian Ghiţă.

Liviu Dragnea a declarat potrivit news.ro, că în şedinţa CExN va fi făcută evaluarea activităţii celor 135 de secretari de stat. Afirmația a fost făcută după şedinţa Comitetului Executiv în care Viorica Dăncilă a fost nominalizată pentru funcţia de premier. Dragnea anunța că vrea modificarea legislaţiei, astfel încât secretarii de stat să nu mai fie numiţi de către şeful Executivului, ci direct de către miniştri, cu acordul premierului, motivând că miniştrii sunt responsabili pentru activitatea din domeniul respectiv. În plus, în multe ministere, șefii acestora sunt nemulțumiți de șefii instituțiilor din subordine și se plâng că nu i-au putut schimba. Remanierea masivă a acestora s-a realizat la venirea la putere a Guvernului Grindeanu, dar acum, mulți nu mai sunt agreați.

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD are loc în contextul scandalului provocat de acuzaţiile lansate la adresa DNA de către fostul deputat PSD Vlad Cosma, care a susţinut, într-o înregistrare difuzată duminică seară de Antena 3, că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea de la DNA Ploieşti ar fi încercat să facă dosare în baza unor „probe fabricate” pe numele unor politicieni şi oameni de afaceri, între care Sebastian Ghiţă.

Marţi, Parchetul General a anunţat că Secţia de urmărire penală şi criminalistică face cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a înregistrării unei plângeri penale şi care vizează aspectele prezentate de către mass-media în legătură cu situaţia de la DNA Ploieşti

loading...
Loading...

Citește și

  • Laura Codruţa Kovesi a primit astăzi aviz negativ, cu o majoritate de 5 la unu, din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru reînvestirea în funcţia de procuror general al României.

  • laura codruta kovesi, seful dna, dan voiculescu, antena 3, instanta, decizie, dosarul ica

    Şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat luni, la “Adevărul Live”, că Direcţia a fost desemnată de instanţă să identifice şi să indisponibilizeze conturi şi imobile pentru recuperarea prejudiciului din dosarul ICA, transmite Mediafax. De asemenea, ea a mai spus că executarea o va face statul, prin MFP, Antena 3 nefiind parte în cauză.

  • La 43 de ani este cea mai puternică femeie din România. Numele ei provoacă spaimă și puțini bărbați își doresc să o cunoască. Laura Codruţa Kövesi a primit luni OK-ul de la Consiliul Suprem al Magistraturii pentru cel de al doilea mandat la conducerea Direcției Naționale Anticorupție. Cine este procuroarea de 1.90 m care a făcut sport de performanță vă spune Click!