PSD a depus moţiunea de cenzură. "Florin Cîțu poate să stea de veghe în lanul de lavandă"

sorin-grindeanu-florin-citu.jpg

Sorin Grindeanu, ironii la adresa lui Florin Cîțu
foto: Facebook

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, a anunţat miercuri prim-vicepreşedintele partidului Sorin Grindeanu, care a a afirmat că Guvernul actual este un dezastru pentru români şi pentru firmele româneşti.

"Am depus moţiunea de cenzură”, a declarat Grindeanu, care a mulţumit partenerilor sociali, care au contribuit cu propuneri la textul documentului. El a susţinut că ”Guvernul actual este un dezastru pentru români şi pentru firnele româneşti”, iar PNRR (Planul Național pentru Redresare și Reziliență) este un dezastru.

"În mintea premierului Cîţu românii o duc mai bine"

”Au fost înghetaţe pensiile, au fost înghetaţie salariile, au fost îngheţate alocaţiile, iar pe partea cealaltă, în PNRR, vedem doar reforme catastrofale pentru România şi bani foarte mulţi pentru clientela lor politică. Românii, în aceste luni, au sărăcit, doar în mintea premierului Cîţu românii o duc mai bine. Aproape s-au dublat facturile la energie, preţul pe litrul de benzină a ajuns la şase lei, 70% dintre români spun în acest moment că România merge într-o direcţie greşită. Sperăm că printre cei 70% să se găsească şi parlamentari ai actualei coaliţiei de guvernare care să voteze”, a adăugat el.

PSD a depus moţiunea de cenzură. Sorin Grindeanu, ironii la adresa lui Florin Cîțu

Grindeanu a făcut un apel la parlamentarii din coaliţia de guvernare să trimită în istorie un premier arogant, care de acum încolo poate să stea “de veghe în lanul cu lavandă”. El a comentat şi faptul că parlamentarii din coaliţie nu vor vota la moţiune. 
“Asta arată o teamă, o teamă inclusiv faţă de proprii parlamentari, care iată în acest moment probabil că unii dintre ei se regăsesc în acest procent de 70%. Aş face un apel la ei să facă ceea ce este corect pentru România şi anume să trimită în istorie acest premier extrem de arogant şi care poată stea de acum încolo de veghe în lanul cu lavandă că tot am văzut că a ajuns cu vaccinarea în lanul de lavandă. E un apel pe care îl facem, probabil că moţiunea va fi votată săptămâna viitoare pe calendarul pe care îl vom avea, până atunci alături şi de alţi parlamentari, şi din arcul guvernamental, sperăm ca această moţiunea, pentru binele României, să treacă”, a afirmat prim-vicepreşedintele PSD. 

Alexandru Rafila este propunerea PSD pentru postul de premier

Întrebat dacă au avut loc discuţii cu parlamentari, chiar şi cu cei din coaliţia de guvernare, pentru a vota această moţiune, Sorin Grindeanu a răspuns: “S-au purtat negocieri în această perioadă de către preşedintele partidului. Din câte ştiu, şi ştiu bine, probabil colegii de la AUR vor vota această moţiune, probabil vor fi colegi parlamentari şi din grupul minorităţilor care vor vota această moţiune. În ceea ce priveşte parlamentari din arcul guvernamental, nu aş vrea să intru în amănunte, dar cred că tot ceea ce înseamnă această guvernare Cîţu îi pune, cel puţin pe o parte importantă din parlamentarii PNL într-o situaţie extrem de dificilă pentru că pe de o parte realizează că acest guvern este un dezastru, pe de altă parte şi-ar dori ca PNL să rămână la guvernare”. Sorin Grindeanu şi-a exprimat speranţa ca, spre binele României, moţiunea să treacă. Sorin Grindeanu a reiterat că Alexandru Rafila este propunerea PSD pentru postul de premier.

Procedura pentru dezbaterea moțiunii de cenzură

  • Conform articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
  • Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.
  • Conform aricolului 93 din Regulamentul activităţilor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii.
  • Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
  • Votul asupra moţiunii de cenzură este secret, cu bile, şi se exercită în prezenţa a jumătate plus unu din numărul parlamentarilor.
  • Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114.

Citește și:

Vaccinare în lavandă în Timiş: "Aici este o stare de bine. După imunizare, vine relaxarea!"

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), depus la Bruxelles. Unde se vor duce cele 29 de miliarde de euro

Ce este moțiunea de cenzură și ce efect are dacă este votată?

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5