PSD depune moţiuni simple împotriva miniştrilor Finanţelor şi Agriculturii

Ultima actualizare:

    Marcel Ciolacu cere Guvernului Orban oprirea exportului de cereale
Marcel Ciolacu cere Guvernului Orban oprirea exportului de cereale

PSD și-a adus aminte că este cel mai mare partid din România și a ieșit la atac împotriva Guvernului Orban. PSD a decis marți să depună două moţiuni simple împotriva miniştrilor Finanţelor şi Agriculturii, a anunţat marţi liderul partidului, Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat marți planul împotriva Guvernului Orban după ce formațiunea pe care o conduce a reacționat săptămâni de zile doar la nivel individual.”Am depus două moțiuni simple. Una a fost depusă deja la Camera Deputaților împotriva ministrului Finanţelor Florin Cîţu,în principal pe tema programului IMM Invest. A doua va fi depusă la Senat împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros și va viza în principal măsurile luate în contextul secetei”, a declarat Ciolacu. Președintele PSD și al Camerei Deputaților l-a acuzat pe Adrian Oros că nu a oprit exportul de cereale deși Rusia a făcut acest lucru."Sunt ferm convins că domnul ministru nu ne va răspunde, exact cum face domnul ministru Cîţu, aşa că am hotărât împreună cu colegii mei, vom depune două moţiuni simple, la Camera Deputaţilor, la Senat, în ceea ce privete domnul ministru Cîţu şi domnul ministru Oros, ministrul Agriculturii", a motivat Ciolacu modul cum au fost aleși miniștrii atacați cu moțiuni simple.

Ciolacu a acuzat Guvernul Orban că minte despre rezervele de cereale."Este aceeaşi cantitate lăsată de PSD, prevăzută în normative, care ajunge pentru o lună de zile. Ţinând cont de secetă, de starea de urgenţă şi de pandemie trebuia să modifice legea",a dezvăluit Ciolacu.

PSD acuză Guvernul Orban că a risipit 40 de miliarde de lei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a atacat modul în care Guvernul Orban gestionează economia."Venim cu moţiune simplă pentru că nu se mai poate trăi în acest joc fără nicio proiecţie şi fără nicio justificare. S-a ajuns la 1,7 în trei luni de zile, deficitul bugetar, s-au împrumutat aproape 40 de miliarde de lei, nimeni nu ne spune ce s-a întâmplat cu ei. Dacă nu ne pregătim pentru criza economică ce va urma, nu avem nicio şansă. Şi să ieşim din aceste minciuni", a spus liderul social-democrat. Ciolacu a anunțat că PSD nu a stabilit o dată pentru depunerea unei moțiuni de cenzură pentru schimbarea Guvernului Orban dar o să ia în calcul o astfel de inițiativă după încetarea stării de urgenţă. Potrivit unor surse din cadrul PSD, cel mai mare partid din România vrea să tragă de timp pentur ca popularitatea PNL să se erodeze iar formațiunea de la putere să fie făcută vinovată de lipsa banilor și starea economiei

Citiți și

Cine este Marcel Ciolacu, noul preşedinte interimar al PSD. Imagini controversate alături de Omar Hayssam

S-au răzgândit! PSD va vota în Parlament prelungirea stării de urgență. Ce partide se opun și de ce

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net