PSD, în comă după alegeri. Ședința CEx, o avalanșă de demisii și lacrimi

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă şi Marcel Ciolacu s-au ţinut de mână în campanie, iar a doua zi după alegeri au devenit cei mai mari duşmaniFoto: Mediafax
Viorica Dăncilă şi Marcel Ciolacu s-au ţinut de mână în campanie, iar a doua zi după alegeri au devenit cei mai mari duşmaniFoto: Mediafax

Duminică a spus că nu demisionează, luni renunţa la funcţie, marţi s-a sucit. Viorica Dăncilă a anunţat oficial că nu îşi predă mandatul de preşedinte al PSD decât dacă, în şedinţa forului de conducere al PSD, celebrul CEx, programat pentru marţi seară, nu va primi un vot de încredere.

UPDATE

Ședința CEx a PSD a fost extrem de tensionată, în timpul căreia nu au lipsit lacrimile, demisiile și disputele.

- Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda ar fi cerut demisia Vioricăi Dăncilă și a întregii conduceri a PSD.

- Dragoș Benea, Marian Oprișan, Olguța Vasilescu, Gabriel Zetea, Carmen Dan, Roxana Mînzatu, Gabriel Mutu, Paul Stănescu, Mihai Fifor au demisionat din funcțiile deținute în PSD.

- Gabriela Firea a ieșit din sală plângând, în urma unei dispute cu Marian Oprișan, conform DIGI24.  Acesta i-ar fi reproșat că e „manevristă, cu manevre securiste” și că trage partidul în jos pentru că îl susține pe viceprimarul Aurelian Bădulescu. Gabriela Firea a intrat înapoi în sala de ședință, după ce a vorbit cu Gabriel Zetea și Radu Modovan.

- Codrin Ștefănescu nu a fost lăsat să participe la ședință, pentru că funcția de secretar general adjunct nu e asimilata cu o poziție în CEx.

A doua zi după alegerile prezidenţiale, liderul PSD Buzău şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a preluat conducerea puciului care forţează schimbarea preşedintelui PSD, Viorica Dăncilă. Biroul acestuia de la Parlament a fost luni loc de pelerinaj al liderilor de partid din toată ţara. Au fost chemaţi 35 de lideri, dar nu au venit decât reprezentanţii a 25 de organizaţii. Potrivit hotnews.ro, strategia lui Ciolacu la CEx-ul decisiv de marți seară urma să fie următoarea: toată conducerea Biroului Politic să-şi depună demisia şi să fie aleşi cinci vicepreşedinţi plus Ciolacu care să conducă partidul până la congres. Ciolacu a promis că dacă va fi pus şef la PSD, îl va aduce înapoi pe fostul premier Mihai Tudose. Acesta a dat de înţeles că vine la pachet cu o mare parte din Pro România, pentru că Victor Ponta de fapt nu controlează organizaţiile. Mandatul noii conduceri urmează să dureze până la congresul care ar putea avea loc în ianuarie sau februarie.

Eugen Teodorovici a convins-o pe Dăncilă să nu demisioneze înaintea CEx
Eugen Teodorovici a convins-o pe Dăncilă să nu demisioneze înaintea CEx

Preşedintele Camerei Deputaţilor părea sigur de victorie. A reuşit să o convingă luni seară pe Viorica Dăncilă să plece din fruntea partidului, după ce s-a dus acasă la ea şi i-a promis mai multe funcţii, a anunţat digi24.ro. După 12 ore, lovitură de teatru! ”Preşedintele PSD nu va demisiona la începutul şedinţei de Comitet Executiv, pentru a permite instalarea «CEx-ului paralel», negociat de Marcel Ciolacu”, au declarat surse din PSD pentru dcnews.ro. Dăncilă ar urma să îi asculte pe toţi membrii CEx, urmând să ceară un vot de încredere. Doar în cazul în care decizia de demitere va fi unanimă, aceasta îşi va prezenta demisia.

Cine a întors-o pe Dăncilă? Eugen Teodorovici, care deţine a doua funcţie în PSD şi era trecut pe linie moartă în urma acestei reorganizări. El a refuzat să renunţe la funcţia de preşedinte executiv şi a trecut la organizarea unei grupări anti-Ciolacu. Deşi i s-a transmis că nu are şanse şi că va fi suspendat din partid dacă nu se potoleşte, Teodorovici a spus că nu renunţă. A convins-o pe Dăncilă că gruparea Ciolacu nu este atât de puternică cum pare şi că trebuie forţat un vot de încredere în CEx. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net