PSD amână decizia privind data dezbaterii moțiunii de cenzură. Trei parlamentari și-au dat demisia din partid

Ultima actualizare:

    Deputatul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD a înjurat presa și a fost schimbat din funcție
Deputatul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD a înjurat presa și a fost schimbat din funcție

Zi neagră pentru PSD . Comitetul Executiv al PSD a fost nevoit să amâne decizia în privința datei la care să se voteze moțiunea de cenzură după ce trei parlamentari și-au dat demisia din partid. O hotărâre va fi luată marți, 25 august, fiind așteptate negocieri între Victor Ponta și Marcel Ciolacu.

Liderii PSD s-au întâlnit vineri special să stabilească data la care se va vota moțiunea de cenzură și ultimele detalii pentru congresul din 22 august. Și-au văzut planurile date peste cap de trei dintre colegii lor care au anunțat că demisionează din partid. Cei trei parlamentari care și-au dat demisia sunt: fostul ministru al Culturii, Daniel Breaz, senator de Alba, deputații de Caraș-Severin, Luminița Jivan și Brăila, Emilia Meiroșu.La auzul veștilor, survenite în week-end-ul în care se alege noua conducere a partidului, mai marii PSD au luat decizia…de a nu lua nici o decizie. Surse social democrate au declarat pentur hotnews.ro că șocul a fost foarte mare pentru liderii celui mai mare partid din România, mai ales că cei trei parlamentari semnaseră moțiunea de cenzură.

PSD va anunța marți data votului pentru moțiunea de cenzură

PSD așteaptă terminarea congresului programat pentru 22 august și apoi va începe în forță de duminică negocieri cu șeful Pro România, Victor Ponta și cu liderul UDMR, Kelemen Hunor. La negocieri va participa și Gabriela Firea, cea care l-a convins pe Victor Ponta să pună un candidat de paie la funcția de primar general al Capitalei din partea Pro România, generalul medic Ioan Sîrbu. Juriștii PSD nu își fac prea multe probleme în legătură cu sesizarea CCR de către PNL în legătură cu moțiunea de cenzură. Aceștia consideră că PNL și-a ostilizat curtea prin mai multe decizii și declarații. Oricum, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu a anunțat deja că CCR hotărăște doar pentru viitor. "Procedura parlamentară merge înainte indiferent de această contestație. Curtea Constituțională decide pentru viitor. Dacă stabilim votul și moțiunea trece, Guvernul va fi demis. Dacă s-a făcut până la o decizie a Curții nu se poate schimba decizia”, a declarat Romașcanu conform news.ro.

Purtatorul de cuvânt al PSD a fost suspendat pentru o ieșire jignitoare

La sediul PSD, lucrurile au degenerate la un moment dat între ziariști și purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu. Nervos că ziariștii nu vroiau să vină la conferința de presă și îl așteptau în curte pe Marcel Ciolacu și pentru că manevra sa de a permite fuga șefului nu reușea, Romașcanu a avut o ieșire fără precedent, surprinsă pe camerele lăsate în sală.”Dacă nu spune no comment ce faci? Nu dai nimic? Ce faci cu publicul tău care vrea informaţii. (...) Unde e omul nostru de la cameră? (...) Ăsta e sfârşitul unei frumoase prietenii. O să primească o p... în c... toţi”, a spus Romaşcanu conform digi24.ro. O altă persoană, identificată de ziariști drept un salariat al Biroului de presă a comentat „Nici aia. Poate le place. Suntem singuri. Nu, dar este incredibil aşa ceva. Ah nu vrei să mai facem prieteni? Vreau să văd la PNL, fac la fel?”, conform sursei citate. Deși și-a cerut scuze, declarația i-a adus suspendarea din funcție.

Citiți și

PSD amenință cu moțiunea de cenzură: ”PNL să nu fure banii copiilor”

PSD depune luni la Parlament a doua moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net