Protestul taximetriștilor din Piața Victoriei. Jandarmeria a împărțit amenzi. Ce spune Clever despre eliminarea aplicațiilor

20190417092715_ogn_9963-01_.jpg

Taximetriştii protesteaza in centrul Capitalei
Protestul taximetriştilor a blocat traficul în centrul Capitalei
foto: inquam

Protest uriaş, azi, în București. Mii de taxiuri au blocat centrul Capitalei paralizând traficul. Așa cum se întâmplă la cele mai multe astfel de manifestații, nu au lipsit nici incidentele. Jandarmeria a amendat doi taximtriști pentru că au aruncat cu ouă în mașina unui coleg care transporta clienți. Clever transmite că eliminarea aplicațiilor se traduce în frică de tehnologie.

Jandarmii au fost nevoiți să intervină la mai multe incidente, la protestul din Piața Victoriei. Într-unul dintre cazuri a aplicat și amenzi. Doi bărbați au fost sancționați după ce au aruncat cu ouă în mașina unui taximetrist pentru că transporta clienți în loc să stea la protest, transmite hotnews.ro.  

Cei doi au fost amendați cu câte 500 de lei fiecare.

În alt caz, un bărbat a oprit mașina în dreptul protestatarilor din Piața Victoriei și le-a arătat semne obscene. „Din rândul protestatarilor, un bărbat i-a adresat acestuia injurii, îndreptându-se în direcția autovehiculului”, a transmis Jandarmeriei Capitalei. Unul dintre cei doi a primit avertisment, iar celălalt a fost amendat cu 500 de lei.

Poziția Celever la protestul taximetrișilor

Platforma de ridesharing Clever a transmis, miercuri, referitor la protestul taximetriştilor, că, fără o reglementare pentru aplicaţiile de transport, va exista un monopol al dispeceratelor. Mai mult, solicitarea de a elimina de pe piaţă aplicaţiile arată ”frica de avans tehnologic”.

”Vicepremierul Daniel Suciu şi Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-au transmis că doresc reglementarea aplicaţiilor pentru cele 2,5 milioane de români care le folosesc în fiecare zi. Obiectivul principal este acela de a crea o concurenţă loială pe piaţa din România. Fără o reglementare pentru aplicaţiile de transport, vom avea doar un monopol al dispeceratelor, o soluţie care s-a dovedit a fi ineficientă pentru milioanele de cetăţeni”, se arată în comunicatul transmit de Clever.

Platforma de ridesharing a mai transmis că ”toate acțiunile COTAR și solicitarea de a elimina de pe piață aplicațiile arată frica de avans tehnologic, de modernizare și de concurență, totul din nevoia de a conserva un sistem monopolist care ignoră complet nevoile pasagerilor. Aceste patronate nu se gândesc nici la binele pasagerilor, nici la cel al șoferilor de taxi, pentru că în acest moment mai mult de 70% dintre șoferii de taxi folosesc aplicațiile pentru a prelua comenzi.

Clever și-a reafirmat cu fiecare ocazie poziția pro-modernizare și sprijinul pentru un progres autentic în domeniul transportului de persoane, mai ales că avem un parteneriat pe termen lung cu taximetriștii”.

Tot miercuri, Uber a anunţat, referitor la protestul taximetriştilor din Piaţa Victoriei, că vrea să colaboreze cu industria de taxi din România, aşa cum procedează şi în alte ţări, în contextul în care mulţi şoferi de taxi folosesc deja această aplicaţie.

COTAR a organizat, miercuri, în Piaţa Victoriei, un protest împotriva Ordonanţei de Urgenţă ”pentru menţinerea pirateriei”, în contextul în care a acuzat patformele de ridesharing precum Clever şi Uber că ar funcţiona ilegal.

Loading...

Citește și

  • protest taximetristi

    Aproximativ 300 de taximetrişti au protestat, luni seară, în centrul Capitalei faţă de funcţionarea serviciilor de transport în sistem ride sharing. Protestatarii au blocat bulevardul Lascăr Catargiu între Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei, transmite News.ro.

  • taximetristi

    ”Capul sus România, unde îți e mândria, unde îți e onoarea”. Dintr-un camion se aude muzică rap, sute de oameni suflă în vuvuzele, un bărbat scandează sacadat la un microfon. În Piața Victoriei din București, aproape 2000 de taximetriști au cerut o Ordonanță de Urgență anti-Uber și sistemele de transport asemănătoare.