Protestul taximetriștilor din Piața Victoriei. Jandarmeria a împărțit amenzi. Ce spune Clever despre eliminarea aplicațiilor

Ultima actualizare:

    Protestul taximetriştilor a blocat traficul în centrul Capitaleifoto: inquam
Protestul taximetriştilor a blocat traficul în centrul Capitaleifoto: inquam

Protest uriaş, azi, în București. Mii de taxiuri au blocat centrul Capitalei paralizând traficul. Așa cum se întâmplă la cele mai multe astfel de manifestații, nu au lipsit nici incidentele. Jandarmeria a amendat doi taximtriști pentru că au aruncat cu ouă în mașina unui coleg care transporta clienți. Clever transmite că eliminarea aplicațiilor se traduce în frică de tehnologie.

Jandarmii au fost nevoiți să intervină la mai multe incidente, la protestul din Piața Victoriei. Într-unul dintre cazuri a aplicat și amenzi. Doi bărbați au fost sancționați după ce au aruncat cu ouă în mașina unui taximetrist pentru că transporta clienți în loc să stea la protest, transmite hotnews.ro.  

Cei doi au fost amendați cu câte 500 de lei fiecare.

În alt caz, un bărbat a oprit mașina în dreptul protestatarilor din Piața Victoriei și le-a arătat semne obscene. „Din rândul protestatarilor, un bărbat i-a adresat acestuia injurii, îndreptându-se în direcția autovehiculului”, a transmis Jandarmeriei Capitalei. Unul dintre cei doi a primit avertisment, iar celălalt a fost amendat cu 500 de lei.

Poziția Celever la protestul taximetrișilor

Platforma de ridesharing Clever a transmis, miercuri, referitor la protestul taximetriştilor, că, fără o reglementare pentru aplicaţiile de transport, va exista un monopol al dispeceratelor. Mai mult, solicitarea de a elimina de pe piaţă aplicaţiile arată ”frica de avans tehnologic”.

”Vicepremierul Daniel Suciu şi Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-au transmis că doresc reglementarea aplicaţiilor pentru cele 2,5 milioane de români care le folosesc în fiecare zi. Obiectivul principal este acela de a crea o concurenţă loială pe piaţa din România. Fără o reglementare pentru aplicaţiile de transport, vom avea doar un monopol al dispeceratelor, o soluţie care s-a dovedit a fi ineficientă pentru milioanele de cetăţeni”, se arată în comunicatul transmit de Clever.

Platforma de ridesharing a mai transmis că ”toate acțiunile COTAR și solicitarea de a elimina de pe piață aplicațiile arată frica de avans tehnologic, de modernizare și de concurență, totul din nevoia de a conserva un sistem monopolist care ignoră complet nevoile pasagerilor. Aceste patronate nu se gândesc nici la binele pasagerilor, nici la cel al șoferilor de taxi, pentru că în acest moment mai mult de 70% dintre șoferii de taxi folosesc aplicațiile pentru a prelua comenzi.

Clever și-a reafirmat cu fiecare ocazie poziția pro-modernizare și sprijinul pentru un progres autentic în domeniul transportului de persoane, mai ales că avem un parteneriat pe termen lung cu taximetriștii”.

Tot miercuri, Uber a anunţat, referitor la protestul taximetriştilor din Piaţa Victoriei, că vrea să colaboreze cu industria de taxi din România, aşa cum procedează şi în alte ţări, în contextul în care mulţi şoferi de taxi folosesc deja această aplicaţie.

COTAR a organizat, miercuri, în Piaţa Victoriei, un protest împotriva Ordonanţei de Urgenţă ”pentru menţinerea pirateriei”, în contextul în care a acuzat patformele de ridesharing precum Clever şi Uber că ar funcţiona ilegal.

image
image
image
image
image
image
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net