Protestul angajaţilor din CFR s-a încheiat, trenurile şi-au reluat circulaţia

Ultima actualizare:

    PROTEST
PROTEST

Feroviarii au oprit lucrul miercuri dimineaţă şi, timp de două ore, în intervalul 7.00-9.00, circulaţia pe calea ferată este blocată, iar trenurile de călători staţionează în gări sau pe traseu.

UPDATE 09.30: Protestul angajaţilor din CFR s-a încheiat, circulaţia trenurilor care au staţionat în gări, miercuri, aproximativ două ore, fiind reluată la ora 9.00. Trenurile de călători care după ora 07.00 au fost oprite în prima staţie de pe traseu vor pleca treptat spre staţiile de destinaţie. De asemenea, trenurile care trebuiau să plece din gări între orele 07.00 şi 09.00 vor fi repuse treptat în circulaţie.

Protestula are loc, potrivit sindicaliştilor, în urma eşuării negocierilor privind încheierea unui nou contract colectiv de muncă.

Preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial, Gheorghe Frăţică, a declarat că dacă după protestul de miercuri nu se ajunge la un consens privind încheierea contractelor colective de muncă, s-ar putea declanşa conflictul de muncă, fiind posibile măsuri mai radicale de protest, scrie Mediafax.

Frăţică a mai spus că acţiunea de miercuri se doreşte a fi un avertisment transmis conducerii CFR şi Ministerului Transporturilor, pentru încheierea contractelor colective de muncă. Acesta a precizat că, în ultimii şase ani, salariaţii CFR au pierdut peste 30 la sută din venituri, dar şi alte drepturi pe care anterior le aveau.

“Sperăm să ajungem la un consens, pentru a nu fi obligaţi să declanşăm un conflict de muncă”, a spus Frăţică, precizând că acest lucru este luat în calcul şi că s-ar putea ajunge la măsuri mai radicale de protest.

Frăţică a cerut scuze călătorilor, precizând că sindicaliştii au încercat să anunţe marţi seară că trenurile s-ar putea să nu circule miercuri dimineaţă, dar şi în conferinţa de presă din 15 aprilie. El a adăugat că cei care vor să îşi recupereze banii pentru bilete, o vor putea face fără probleme.

Trenurile de călători aflate în mişcare vor fi oprite în prima staţie de pe traseu, iar cele care aveau ora de plecare după 7.00 vor rămâne în staţii până la ora 9.00, când, treptat, va fi reluată circulaţia feroviară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net