Protestele continuă și în a șaptea zi. De ce mai ies în stradă tinerii

Ultima actualizare:

    Foto: Inquam
Foto: Inquam

Manifestațiile de stradă nu au încetat, în ciuda anunțului abrogării OUG 13 și suspendării demersului de modificare a celor două coduri penale. Tinerii au anunțat pe Facebook că ies din nou în stradă pentru a continua protestul. Ce vor, de data aceasta, cei care i-au determinat pe guvernanți să-și schimbe atitudinea față de nemulțumiți.

UPDATE ora 21:12: 25.000 de oameni s-au adunat în fața Guvernului și protestează pașnic. 

- Baia Mare: Marș cu 2.500 de persoane pe străzile din oraș.

UPDATE ora 21:00: Numărul manifestanților din fața Palatului Victoria a ajuns la 15.000.

UPDATE ora 20:40: A crescut numărul protestatarilor din țară, anunță DIGI24.

- București: 12.000

- Constanța: 1.000

- Timișoara: 4.000

- Sibiu: 5.000

- Iași: 1.000

- Oradea: 400

UPDATE ora 20:05: Numărul manifestanților din Piața Victoriei a ajuns la 10.000.

- Timișoara: 3.000

- Iași: 500

- Cluj: 3.000

- Sibiu: 3.000

UPDATE ora19:50: 8000 de oameni protestează, la această oră, în fața Guvernului.

Se sună din nou adunarea pe rețelele sociale. În această seară, tinerii vor ocupa din nou Piața Victoriei din București, pentru o nouă runde de proteste. De data acesta, cei care au inițiat acest demers pe Facebook atrag atenția că abrogarea OUG 13 prin OUG 14 ascunde o eroare, care trebuie îndreptată. Iată mesajul postat pe pagina evenimentului.

„Peste 300.000 de persoane au protestat în Piața Victoriei. OUG 13 ar trebui să fie retrasă prin OUG 14, care are o problemă la punctul 2, ceea ce o poate face neconstituțională. Aceasta rămâne prioritatea numărul 1. Vrem să scăpăm de acest coșmar. Există OUG 9, altă ordonanță dată de guvernul Grindeanu, care permite furtul din banii publici. Nu și-au asumat nicio responsabilitate, guvernul poate face oricând ceva asemănător.Urmează să ne sincornizăm cu restul orașelor și să venim cu o proclamație clară asupra doleanțelor noastre. Până atunci există proclamația de la Timișoara”. 

OUG 9, la care semnatarii acestui anunț fac referire, este un alt punct nevralgit al guvernului. Conform senatorului PNL Carmen Hărău, acest act normativ poate provoca reacții și mai grave decât OUG 13.

„Românii au ieşit în stradă pentru că au aflat din mass-media despre conţinutul ordonanţei privind modificarea Codului Penal. Am convingerea că toţi românii ar fi şi mai furioşi dacă ar afla că, printr-o altă ordonanţă dată tot pe furiş, în data de în 25 ianuarie, OUG nr. 9/2017, Dragnea şi Grindeanu au suspendat practic cele mai importante articole din Legea nr. 500/2002 care priveşte finanţele publice.


    Acestea sunt câteva din pasajele din OUG 9 la care face referire Carmen Hărău
Acestea sunt câteva din pasajele din OUG 9 la care face referire Carmen Hărău

Această lege stă la baza elaborării şi aprobării bugetului de stat al României. Au amputat total această lege pentru a da liber la sifonarea banilor publici! Astfel, sunt suspendate până la 1 ianuarie 2018 articolele care privesc rigorile bugetare în privinţa utilizării creditelor bugetare şi a celor de angajament, anulează obligaţia Guvernului de a anexa programele bugetare în vederea transparentizării acestora şi anulează sancţiunile penale pentru nerespectarea acestor prevederi. Pe româneşte, vor putea fura cât vor, fără să fie pedepsiţi! Poate cel mai grav din istoria post-decembristă, OUG nr. 9/2017 anulează procedura de aprobare a creditelor de angajament în Parlament! Pe scurt, degeaba aprobă zilele acestea proiectul de buget, pentru că Guvernul a anulat această atribuţie a Parlamentului, adică au deschis calea la prăduirea banilor publici!”, susține Carmen Hărău.


    Prin OUG 9, Executivul a suspendat plata cupoanelor sociale prevăzute de Legea Educației, în perioada 1 martie-31 decembrie 2017
Prin OUG 9, Executivul a suspendat plata cupoanelor sociale prevăzute de Legea Educației, în perioada 1 martie-31 decembrie 2017


    Măsura acordării a 500 de euro pentru educația permanentă a fiecărui nou-născut a fost amânată până la 1 ianuarie 2018
Măsura acordării a 500 de euro pentru educația permanentă a fiecărui nou-născut a fost amânată până la 1 ianuarie 2018
image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net