Proteste în țară pentru susținerea Codruței Kovesi! În Sibiu au ieșit în stradă 1.000 de manifestanți

Ultima actualizare:

    Laura Codruța Kovesi are șanse mari să fie șefa Parchetului European, după ce a câștigat votul din comisia LIBEFoto: Inquam Photos/Octav Ganea
Laura Codruța Kovesi are șanse mari să fie șefa Parchetului European, după ce a câștigat votul din comisia LIBEFoto: Inquam Photos/Octav Ganea

Sute de persoane au protestat vineri seara, 15 februarie, în Piața Victoriei din Capitală, dar și în mai multe orașe ale țării, în scopul susținerii Laurei Codruța Kovesi, care a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie în calitate de martor.

Câteva sute de persoane s-au adunat, vineri seara, 15 februarie, la o manifestaţie organizată în Piaţa Victoriei pentru susţinerea Codruţei Kovesi. Proteste asemănătoare au avut loc şi în alte oraşe din ţară precum Sibiu, unde aproximativ o mie de oameni au ieşit în stradă, relatează News.ro.

„Suntem oficial în dictatură! Laura Codruta Kovesi a fost pusă sub acuzare de secţa Adinei Florea (PSD). Ea a fost citată pentru vineri, exact ziua când ea trebuie să-şi prezinte candidatura in faţa Parlamentului European”, scrie pe pagina de Facebook unde a fost organizată manifestaţia din Bucureşti.

Manifestanţii au strigat numele Codruţei Kovesi, au scandat lozinci anti-psd, iar unii dintre ei au purtat cu sine steaguri tricolore.

1.000 de persoane au protestat la Sibiu

La Sibiu, aproximativ o mie de persoane s-au strâns în Piaţa Mare pentru a o susţine pe Laura Codruţa Kovesi. Protestul a fost intitulat „Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi!” și fost organizat pe reţelele de socializare de către comunitatea #Vă vedem din Sibiu.  „Infractorii disperaţi sunt, cum ştim, cei mai periculoşi. Infractorii disperaţi care conduc România au adus-o în cel mai periculos punct de la integrarea ei europeană încoace: cetăţenii României sunt trataţi represiv de către puterile statului. S-a văzut în 10 august.

S-a văzut şi aseară, când împotriva Laurei Codruţa Kovesi au fost îndreptate forţele represive ale Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor - pe care Comisia de la Veneţia ne-a cerut să o desfiinţăm. Nu vom accepta ca România să devină un stat represiv. Strada va ţine, ca şi până acum, România în Europa. Fiindcă România e Europa - şi aşa va rămâne”, au transmis organizatorii. 

Kovesi a plecat de la Parchet, unde a fost așteptată cu flori, direct la aeroport, pentru a ajunge la audierile de la Bruxelles
Kovesi a plecat de la Parchet, unde a fost așteptată cu flori, direct la aeroport, pentru a ajunge la audierile de la Bruxelles

Motivul din spatele protestelor

S-au scandat lozinci precum: „PSD, ciuma roşie”, „Hoţii”, „Guvern de hoţi şi de mafioţi”, „Viorica, nu uita gramatica”, „Kovesi nu uita, Sibiu-i de partea ta”, „Vrem Codruţa la Bruxelles”, „Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”, dar şi „Tudorele, fă ceva: Demisia”. De asemenea, au fost organizate manifestaţii și în Cluj-Napoca, Timişoara, Alba Iulia, Constanţa, Târgu Mureş, Oradea, Iaşi, Braşov, Craiova.

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost audiată vineri la Secţia privind infarcţiunile în justiţie în urma plângerii depuse de Sebastian Ghiţă, ea având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Kovesi a fost întâmpinată cu flori la audierile de la Parchet, bucurându-se de mulți susținători. 

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net