Proteste de stradă la Ministerul Sănătății

Ultima actualizare:

    Angajații din Sănătate vor un nou cotract colectiv de muncă
Angajații din Sănătate vor un nou cotract colectiv de muncă

Reprezentanţii Sanitas pichetează, astăzi, Ministerul Sănătăţii. Aceștia sunt nemulţumiţi că nu au ajuns la o înţelegere pentru începerea negocierilor privind noul contract colectiv de muncă.

Prim-vicepreşedintele Sanitas, Marius Sepi, a declarat, pentru News.ro, că sindicaliştii au avut ieri o întâlnire la minister cu secretarul de stat Monica Althamer şi cu alţi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, în urma căreia nu au ajuns la o înţelegere.

Și asta pentru că nu se dorește începerea negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă, ci crearea unui grup de lucru în care să se poarte discuţii.

El a adăugat că astăzi vor continua seria de proteste de la Ministerul Sănătăţii şi că, pentru moment, nu se pune problema unei greve generale, dar că Sanitas va lua în calcul acest lucru după 1 ianuarie 2017.

Sindicaliştii au mai pichetat şi în zilele de 22 şi 29 noiembrie.

Leonard Bărăscu, preşedintele Sanitas, a susţinut, săptămâna trecută, că sindicaliştii nu vor să negocieze salarii, ci alte probleme, precum concediile de odihnă şi materialele pentru spitale. Federaţia Sanitas a declanşat o grevă generală în 31 octombrie, iar Ministerul Sănătăţii a cerut anularea protestului la Tribunalul Bucureşti.

Sindicaliştii au anunţat, încă de pe 1 noiembrie, că greva este suspendată în urma promisiunilor că majorările salariale vor trece de Parlament.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, în 3 noiembrie, că greva cadrelor medicale din Federaţia Sanitas este ilegală, soluţia instanţei nefiind definitivă, dar executorie.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net