Protest în Piteşti. S-a legat cu lanţuri în faţa unei clinici particulare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un tânăr protestează faţă de angajarea în clinică a unui medic ginecolog, pe care îl acuză de malpraxis. Florin Oprea (21 de ani) îl consider pe medic responsabil de moartea bebeluşului său, la naştere, în octombrie 2011. 

Bărbatul s-a legat cu lanţuri de gardul clinicii aflate în centrul Piteştiului. El este supravegheat îndeaproape de de pompierii militari şi jandarmi. Florin Oprea spune că anchetele trenează şi se încearcă muşamalizarea cazului, în timp ce doctorul vinovat, Alin Tudor, este lăsat să profeseze în continuare, potrivit Mediafax.

Este un caz de un an şi jumătate şi nu mai ştiu nimic de el, de rezultatele lui. Bebeluşul a avut o moarte violentă, cauzată de un traumatism cranio-cerebral, avea creierul distrus. Au împins bebeluşul înapoi în pântece, l-au lovit cu forcepsul şi apoi au operat-o pe soţie. Am făcut plângere împotriva medicilor care au asistat-o la naştere pe soţie. Nu vrem daune, nu vrem bani, vrem ca acestui medic să îi fie retras dreptul de a profesa. Ancheta deschisă în acest caz trenează şi se încearcă muşamalizarea cazului, vreau ca dosarul să ajungă la instanţă şi doctorul vinovat să plătească, să nu mai fie lăsat să profeseze în continuare. Vreau să nu mai practice ginecologia, să nu mai fie medic pentru ca altcineva să nu mai patească ce am păţit ei şi soţia mea”, a declarat tânărul protestatar.

simeon stalpnicul png

Florin s-a legat cu lanţuri în faţa clinicii (captură rtv.net)

Dosarul nu a ajuns în instanţă, iar protestatarul cere urgentarea soluţionării acestuia şi trimiterea lui la instanţă.

Bebeluşul său a murit la Maternitatea din Piteşti în octombrie 2011. Mama copilului decedat, o tânără care atunci avea 18 ani, spunea că a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti în travaliu şi că iniţial a încercat să nască natural, însă ulterior medicii ginecologi şi asistentele i-au împins fătul spre pântec şi au operat-o, cel mai probabil acela fiind momentul în care bebeluşul a suferit leziuni grave la cap din cauza forcepsului. Bunica bebeluşului spunea, la rândul său, că medicii au anunţat moartea copilului după mai multe zile de la naştere.

Serviciul Medico-Legal Argeş a stabilit că decesul bebeluşului a fost violent, fiind cauzat de traumatisme cranio-cerebrale provocate probabil prin lovire cu sau de un corp dur, însă medicii legişti nu au exclus nici varianta în care capul copilului să fi fost strivit.

Poliţia Argeş şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti anunţau la acea vreme declanşarea unor anchete în acest caz. De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Argeş anunţau atunci că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net