Protest în Piața Victoriei pentru cazul șocant din Caracal. Oamenii sunt indignați și cer demisia responsabililor

protest-crima-caracal-1.jpg

În jur de 5000 de oameni au ieșit în stradă după cazul șocant din Caracal
Foto: Inquam Photos /George Călin

Câteva mii de persoane au ieșit sâmbătă seară, 27 iulie, în stradă, la un protest început în Piaţa Victoriei și organizat de patru asociaţii civice, sub titlul „Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!”.

Până în momentul de față s-au mobilizat și adunat în jur de 5000 de oameni pe străzile din București, aprinzând lumânări și ținând momente de reculegere pentru cazul odios întâmplat în Caracal.

Cetățenii sunt nemulțumiți de modul în care autoritățile au gestionat crima tulburătoare care a îngrozit România. Aceștia au adus flori, candele și steaguri și au pornit apoi din Piața Victoriei în marș către Ministerul de Interne. Un întreg „munte” de lumânări a fost ridicat acolo în memoria Alexandrei, tânăra de 15 ani care se presupune că a fost ucisă fără milă de către suspectul din Caracal, Gheorghe Dincă, în ciuda faptului că sunase de 3 ori la 112 și descrisese cu precizie situația în care se află, făcându-i o descriere completă chiar și atacatorului.

protest-crima-caracal-1.jpg

În jur de 5000 de oameni au ieșit în stradă după cazul șocant din Caracal
Foto: Inquam Photos /George Călin

Protest în Piața Victoriei pentru cazul șocant din Caracal

Oamenii care au ieșit în stradă s-au declarat revoltați de modul în care forțele de ordine au acționat, care, deși aveau toate informațiile „puse pe tavă”, venite chiar de la victimă, au avut nevoie de 19 ore să intervină în încercarea de a o salva pe adolescentă, când a fost deja prea târziu, din păcate. Aceștia au adus la miting pancarte pe care scrie și „Jos penalii”, amintind de protestele față de modificarea legislației anticorupție. „Să suni la 112 din casa criminalului și poliția să nu intre că nu are mandat, asta înseamnă să dai pensii speciale unor nesimțiți”, scrie pe una dintre pancartele purtate de protestatari, conform Mediafax, citat de Digi 24.

protest-crima-caracal2.jpg

Protestatarii au adus omagii pentru fata ucisă
Foto: Inquam Photos /George Călin

Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”. Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată, bătută și violată de un bărbat, însă autorităţile au identificat cu greu locația unde aceasta se afla, iar ulterior nu au intrat în locuință invocând motivul că nu ar fi avut mandat, deși Constituția permitea ca aceștia să verifice situația, având în vedere că era viața unui om pusă în pericol.

Ulterior, polițiștii au dat vina pe procurori, susținând că aceștia nu le-au permis să intre în domiciliu, iar aceștia din urmă se apară explicând că li s-a explicat că „Poliția a anunțat că nu mai are oameni disponibili” la ora respectivă, potrivit libertatea.ro.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • O ţară întreagă este în continuare în stare de şoc după crima oribilă de la Caracal, unde o fată de 15 ani a fost răpită, sechestrată şi măcelărită. Multe întrebări au rămas deocamdată fără răspuns, autorităţile nu pot explica de ce adolescenta, care a sunat de 3 ori la 112, nu a putut fi salvată, s-a lăsat cu demisii la nivel înalt, cu proteste. Presupusul agresor a fost arestat şi nu recunoaşte nimic, iar în tot acest timp, părinţii, distruşi, încă speră la o minune.

  • Noi detalii șocante din ancheta crimei din Caracal ies la iveală! După ce oamenii legii au găsit în locuința suspectului mai multe oase și carne ce se presupune că ar fi de proveniență umană, indiciile găsite la fața locului duc tot mai vertiginos către concluzia la care a ajuns deja probabil toată lumea. Deși neagă acuzațiile și susține că nu le cunoaște pe victime, Gheorghe Dincă are în curtea și în locuința sa dovezi irefutabile care trimit către crimă.