Protest în Piața Victoriei împotriva modificării legilor Justiției

protest.jpg

protest
MAnifestanții scandează împotriva modificării legilor Justiției
Foto: Adevărul/Alexandru Busca

Peste 500 de manifestanți s-au adunat miercuri seară, 23 august, în Piața Victoriei, în Fața Guvernului, pentru a protesta împotriva propunerii lui Tudorel Toader de modificare a legilor Justiției.

UPDATE 22.45: Protestul a luat sfârșit. Manifestanții au început să plece.

UPDATE 22.15: Traficul în zona Pieței Victoriei a fost restricționat din cauza numărului mare de protestatari. PolițIa Rutieră a deviat traficul din toate punctele către piața Victoriei.

„Sunt câteva sute de persoane care au ocupat partea carosabilă, zona din faţa guvernului. Jandarmii au căutat să limiteze ocuparea părţii carosabile şi le-au recomandat să rămână în mijlocul pieţei, dar protestatarii au forţat cordonul de jandarmi. Nu au respectat măsura pe care noi am vrut să o luăm pentru a nu bloca circulaţia în zona respectivă. Nu au fost incidente, nu au fost violenţe', a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, potrivit Adevărul, care citează Agerpres.

UPDATE 21.55: Numărul protestatarilor a ajuns la 500, după cum relatează Adevărul.ro.

În mai puțin de o oră, numărul protestatarilor a crescut la peste 200 în Piața Victoriei, manifestanții blocând traficul pe artera care trece prin fața Palatului Victoria, precizează Adevărul.ro.

Manifestanții s-au „înarmat” cu vuvuzele și tobe, sunt foarte vocali, iar unii flutură chiar și drapele tricolore. Ei scandează „PSD, ciuma roție”, „Justiție, nu corupție!”, „Nu vrem să fim o nație de hoți!” sau „Tudorel, nu uita/La Jilava vei pleca!”

Protestul a fost organizat pe Facebook, cu titlul „Vino în Piață! Justiția e în pericol!”, ca reacție la propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a modifica legile acestei instituții. Evenimentul este programat să se desfășoare între orele 20.30 – 23.00.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1