Protest pe patru roţi! Şoferii din Moldova au ajuns cu maşinile în Capitală

Ultima actualizare:

    Şoferii din Moldova au ajuns în Bucureşti, dar au fost împăştiaţi de poliţiştifoto: News.ro
Şoferii din Moldova au ajuns în Bucureşti, dar au fost împăştiaţi de poliţiştifoto: News.ro

Protestatarii din judeţele Moldovei care au plecat cu maşinile în coloană de la Iaşi, solicitând construcţia de autostrăzi, au ajuns în Bucureşti sâmbătă seară şi reclamă că nu sunt lăsaţi să intre cu maşinile în Piaţa Victoriei. Şi pe traseu, conducătorii auto au întâmpinat probleme, în judeţul Vrancea, tirurile nu au fost lăsate să îşi continue drumul spre Capitală.

Aproximativ o sută de maşini au ajuns în Capitală, însă au fost oprite de Poliţie şi Jandarmerie în apropiere de Piaţa Victoriei, unde iniţiatorii acţiunii intenţionau să protesteze.

”Au pus şi gardurile în Piaţa Victoriei, urgent. Am numărat opt maşini de poliţie, trei motociclete şi un camion cu jandarmi. Iniţial, am fost conduşi de poliţie prin Bucureşti, prima dată au fost binevoitori, apoi ne-au fragmentat coloana în patru-cinci bucăţi mici, dirijate în locuri diferite. Acum nu ştiu unde sunt colegii mei”, a declarat pentru News.ro, Dan Radu, unul dintre protestatari.

La rândul său, Mihaela Munteanu, reprezentant al uneia dintre asociaţiile care au iniţiat protestul, a spus că în cursul zilei autorităţile le-au transmis că nu este permis accesul în Piaţa Victoriei, întrucât în zonă are loc un alt protest, al taximetriştilor.

”Este incredibil ce se întâmplă. Am venit de la sute de kilometri distanţă, am protestat paşnic, nu au fost probleme pe traseu, niciun incident, iar aici vedem că ne mint. Vrem să ajungem în faţa Guvernului, dar nu suntem lăsaţi. În Piaţa Victoriei nu este nici un alt protest, ne-au blocat pur şi simplu accesul”, a afirmat Mihaela Munteanu.

Pe traseu, în zona Tişiţa, judeţul Vrancea, câteva zeci de tiruri nu au fost lăsate de către poliţie să-şi continue drumul spre Capitală.

Potrivit organizatorilor, la acţiunea de protest au participat în total peste 250 de autovehicule, dar unele maşini au însoţit coloana doar pe anumite porţiuni.

Organizatorii protestului afirmă că vor termene clare din partea Guvernului privind începerea lucrărilor la autostrada A8 (Ungheni-IaşI-Târgu Mureş) şi la autostrada A7 (Ploieşti-Suceava).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net