Protest la o școală din Pitești! Părinții nu-și mai lasă copiii să intre în clasă

Ultima actualizare:

    Părinții se tem pentru siguranța copiilorFoto: Click!
Părinții se tem pentru siguranța copiilorFoto: Click!

Luni (17 octombrie) are loc un protest spontan la Școala Gimnazială „I.L Caragiale” din Pitești. Este vorba despre 29 de elevi de clasa a VII-a ai căror părinți nu îi mai lasă să intre la ore, dacă unul dintre colegii lor nu va fi transferat. Nemulțumirile părinților au atins cote maxime încă din vară, dar potrivit acestora Inspectoratul nu a luat măsuri nici până acum împotriva minorului violent, care și-ar fi amenințat colegii cu moartea.

Elevul care a stârnit nemulțumiri ar avea probleme psihice și ar fi trebuit să urmeze un program strict, minorul având voie să participe doar la trei ore și numai însoțit de personal specializat. Însă, potrivit părinților, acest lucru nu este respectat, iar minorul este din ce în ce mai violent, amenințându-i pe ceilalți copii cu moartea.

„Vrem să fim în siguranță”


    Pe pancartele copiilor se poate citi: „Vreau să învăț”, „vreau să fiu în siguranță”, „vreau să fiu protejat!”Foto: Click!
Pe pancartele copiilor se poate citi: „Vreau să învăț”, „vreau să fiu în siguranță”, „vreau să fiu protejat!”Foto: Click!

Părinții celorlalți 29 de copii sunt absolut disperați. Singura soluție pe care susțin că o au în acest moment este ca elevii să nu mai participe la ore. Protestul are loc începând de luni (17 octombrie) și a fost anunțat pe pagina de Facebook înființată de părinți, numită „29 de copii în pericol”.


    Copiii și părinții acestora protestează în holul școliiFoto: Click!
Copiii și părinții acestora protestează în holul școliiFoto: Click!

„Vineri am avut încă o întâlnire cu reprezentanții ISJ Argeș, cei ai protecției Copilului, precum și cu părinții minorului. Deși, după atâtea luni, eram aproape convinți că nu se va găsi o soluție, cele 29 de familii au fost dispuse să aștepte și concluziile acestei întâlniri înainte de a lua o decizie. În cadrul întâlnirii, s-a aflat că părinții minorului au ascuns documente medicale extrem de importante. Nu le-au prezentat vreunei instituții și nici măcar nu au făcut cunoscută existența lor! Reprezentanții comitetului de părinți le-au expus clar și fără echivor tuturor celor prezenți că nu mai există cale de conciliere și că singura opțiune acceptată este aceea ca minorul să facă parte din alt colectiv. Cum părinții minorului nu sunt dispuși să facă acest lucru decizia Comitetului de părinți al clasei a-VII-a B, din Școala Gimnazială I.L. Caragiale este fermă și irevocabilă. Cei 29 de copii nu vor mai intra la ore până când minorul nu va fi transferat din clasă!”.

Cea mai mare disperare a părinților este siguranța copiilor. Minorul violent și-ar fi amenințat colegii cu moartea. 

„El a fost transferat de la patru școli și cinci clase. Îi bate pe copii și îi amenință că îi spintecă”, a povestit unul dintre părinți, pentru ziarul Click!.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net