Protest la maternitatea ”Elena Doamna” din Iași. De ce sunt supărați medicii

Ultima actualizare:

    Spitalul Elena Doamna din Iașiziaruldeiasi.ro
Spitalul Elena Doamna din Iașiziaruldeiasi.ro

Medici și asistente de la Maternitatea Elena Doamna din Iași au ieșit în curtea spitalului în semn de protest, după ce acolo a fost adusă o pacientă însărcinată și care este suspectată că are coronavirus. Angajații maternității spun că nu au echipamente necesare pentru a îngriji astfel de cazuri.

Pacienta este transferată de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași fiinf testată pozitiv cu coronavirus dar asimptomatică. Este însărcinată în 33 de săptămâni. Când au aflat că trebuie să o primească pe femeie, medicii și asistentele de la Maternitatea Elena Doamna au ieșit în curtea spitalului și au început să protesteze. Angajații spun că mai au echipament doar pentru două nașteri, iat unitatea lor era de gardă azi pentru astfel de cazuri ci Maternitatea Cuza Vodă din Iași, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Incidentul s-a produs în jurul orei 11.00 dimineața, după ce sputalul a fost contactat de DSP pentru a fi anunțat de caz. La fața locului au fost prezenți și jandarmi care au asigurat liniștea și au discutat cu cadrele medicale.

Managerul unității medicale, Gabriel Martinescu, susține faptul că revolta cadrelor medicale este justificată pentru că, din punctul său vedere, garda în ziua de astăzi trebuia să fie asigurată de cealaltă maternitate din Iași, Cuza Vodă. Într-o declarație oferită presei, el a precizat că în momentul de față există echipamente pentru a trata doar două paciente infectate cu noul COVID-19 care ar putea să nască la Elena Doamna, spunând că este un consum foarte mare de materiale de protecție pentru un pacient, de aproximativ 60, transmite ziaruldeiasi.ro.

Se pare că pacineta nu a născut până la urmă, demonstrându-se că este o sarcină în evoluție, care necesită tratament.

Citește și: 

Pacientă internată la Maternitatea MedLife, confirmată cu coronavirus. Femeia îi mințise inițial pe medici

Coronavirus la un centru privat de dializă din Capitală. Nouă persoane au fost confirmate. Unitatea sanitară a fost amendată pentru nereguli grave

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net