Protest fără mască în Piața Universității, față de măsurile de restricție. Ce le transmite Orban manifestanților

Ultima actualizare:

    Un protest antimască a avut loc sâmbătă, 10 octombrie, în Piața UniversitățiiFOTO Inquam Photos / George Calin
Un protest antimască a avut loc sâmbătă, 10 octombrie, în Piața UniversitățiiFOTO Inquam Photos / George Calin

Mai mulți protestatari s-au strâns, sâmbătă, 10 octombrie, în Piața Universității din Capitală pentru a protesta împotriva purtatului măștii de protecție și a noilor restricții impuse de către autorități. Manifestația lor are loc în ziua în care în România a atins un nou record al cazurilor noi de infectare, și anume 3.517.

Întrebat ce le transmite persoanelor care protestează sâmbătă, în Piaţa Universităţii, fără mască și fără să respecte normele de distanțare socială, premierul a declarat că acest mijloc de protecţie, masca, este preferabil unei îmbolnăviri, care ar putea necesita inclusiv mască de oxigen.

„Să poarte mască dacă nu vor să se îmbolnăvească. Mai bine porţi mască din asta, decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen sau - Doamne fereşte! - să intri pe ventilaţie mecanică. E mult mai simplu să porţi mască", a spus premierul. „E un protest împotriva propriei sănătăți, e complet lipsit de noimă”, a adăugat acesta.

„Lăsați copiii să respire, lăsați țara și economia să funcționeze”, este unul dintre mesajele manifestanților, scrise pe pancarte. La protest au participat și copii.

Manifestanții nu au purtat mască de protecție
Manifestanții nu au purtat mască de protecție

Manifestația are loc după ce România a înregistrat o explozie a cazurilor de COVID-19. În ultimele 3 zile bilanțul zilnic a fost peste pragul de 3.000, iar astăzi au fost confirmate 3.517 cazuri noi.În București și în mai multe județe au fost luate recent mai multe măsuri restrictive, inclusiv închiderea restaurantelor, cazinourilor și a teatrelor.

„Sunt convins că cei care nu respectă regulile vor fi amendaţi în conformitate cu legea. (...) Noi ne-am ferit să avem intervenţii, mai ales că au fost mai multe manifestaţii care nu au avut amploare şi nici nu au avut o temă - asta mi se pare o temă absurdă, să demonstrezi împotriva măştii. Chiar mi se pare ceva...


    FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

În condiţiile în care e un lucru demonstrat ştiinţific de toţi specialiştii că masca e, de fapt, un mijloc de protecţie care te ajută să nu te îmbolnăveşti.

Acesta e ca un protest împotriva sănătăţii publice, inclusiv un protest împotriva propriei sănătăţi. Adică, mi se pare un gest complet lipsit de noimă. (...) Ce să fac? Să îi dispersez ca să creez şi mai mult...? Nu, legea va fi aplicată”, a mai precizat premierul, la finalul unei vizite efectuate la DSP Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net