Protest cu 5.000 de maşini. În centrul Capitalei sunt restricţii de trafic

Ultima actualizare:

    Un protest organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), la care ar urma să participe 5.000 de maşini din toată ţara, este anunţat astăzi, 21 martieFoto: Mediafax
Un protest organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), la care ar urma să participe 5.000 de maşini din toată ţara, este anunţat astăzi, 21 martieFoto: Mediafax

Un protest organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), la care ar urma să participe 5.000 de maşini din toată ţara, este anunţat astăzi, 21 martie. În centrul Capitalei au fost instituite restricţii de trafic. UPDATE. ora 11.30. Trasportatorii se retrag din Piața Victoriei, după ce au negociat la Guvern.

UPDATE. Ora 11.30. Trasportatorii se retrag din Piața Victoriei, după ce au negociat la Guvern.

Reprezentanţii COTAR au anunţat că nu renunţă la protestul de joi, 21 martie, spunând că vor ieşi în stradă cu cele 5.000 de maşini din toată ţara, pentru a arăta Guvernului că nu se mai lasă "păcăliţi".

"Aceeaşi promisiune ne-a mai stopat acţiunile, trei ani la rând. Până când nu vedem în vigoare OUG promis, cu eliminarea sintagmei "în mod repetat", cu trecerea activităţii de «rent a car» la Ministerul Transporturilor, nu renunţăm la programul de proteste anunţat", a spus preşedinte COTAR, Vasile Ştefănescu, citat de news.ro.

Reprezentanții transportatorilor au anunţat că, din faţa Guvernului până la Casa Presei, va fi formată o coloană de autovehicule.

"Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în Bucureşti, cât şi pe drumurile naţionale, de unde vor veni coloane de maşini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizaţi de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare. COTAR cere Guvernului să rezolve cu celeritate această situaţie şi să excludă falşii transportatori de pe drumurile României, aşa cum sunt excluşi falşii medici, falşii preoţi sau falşii avocaţi, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licenţă şi fără autorizaţie, nu sunt altceva decât falşi transportatori de persoane", a mai spus Ştefănescu, citat de news.ro.

În centrul Capitalei sunt restricţii de trafic

Brigada Rutieră a anunţat instituirea de restricţii, în intervalul orar 06.30-15.00.

Astfel, începând cu ora 6.30, se restricţionează traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu. La nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris şi breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei.

Începând cu ora 06.30, circulaţia în Piaţa Victoriei este resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Şoferilor li se recomandă ca rute alternative  Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Şos. Bucureşti-Ploieşti şi Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Miercuri, sute de transportatori au participat, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, la un protest organizat de Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT). Transportatorii au reclamat că mult aşteptatele Ordonanţe de Urgenţă în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare.

Preşedinte FORT, Augustin Hagiu, a declarat că transportatorii au primit angajamentul din partea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, că problemele pe care le ridică vor fi rezolvate, unele dintre ele chiar în prima şedinţă de Guvern de săptămâna viitoare.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net