Protecţia Consumatorilor cere retragerea de pe piaţă a uleiului «Bunica». Vezi de ce

Ultima actualizare:

    Conform etichetei, Untdelemnul "Bunica" poate fi folosit de 6-8 ori pentru prăjit
Conform etichetei, Untdelemnul "Bunica" poate fi folosit de 6-8 ori pentru prăjit

Conducerea Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor (APC) a solicitat autorităţilor statului retragerea de pe piaţă a untdelemnului pentru prăjit "Bunica", pe motiv că acesta este o ameninţare la adresa sănătăţii populaţiei. Reclama făcută produsului, spun reprezentanţii APC, induce în eroare consumatorii, cărora li se spune că uleiul poate fi folosit pentru prăjiri repetate, fără pericol, scrie www.ziarulring.ro.

Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor (APC), a solicitat Ministerului Agriculturii, Ministerului Sănătăţii şi Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor să retragă de la comercializare "Untdelemnul de la Bunica pentru Prăjit".

"Pe eticheta acestui ulei, fabricat de Expur SA, scrie că «amestecul unic de uleiuri de floarea-soarelui conferă untdelemnului rezistenţă la prăjit până la 6-8 utilizări repetate». Experţii APC România consideră că această menţiune influenţează comportamentul de consum al majorităţii consumatorilor, constituind totodată o ameninţare la adresa sănătăţii celor care ţin cont de această recomandare. Utilizarea repetată a uleiului de floarea-soarelui pentru pregătirea alimentelor prin prăjire generează substanţe toxice şi cancerigene, precum acroleina, acrilamida etc. Astfel, vă solicităm să luaţi măsurile administrative necesare pentru retragerea acestui produs de pe piaţă", se arată în sesizarea APC către instituţiile statului.

Contactact de jurnaliştii de la ring, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi a declarat că, în prezent, există o nouă generaţie de floarea-soarelui, obţinută prin tehnici de manipulare genetică, având un conţinut mare de acid oleic. "Acest ulei poate rezista la prăjit de mai multe ori, dar nu se ştie dacă este şi sănătos", a afirmat prof. dr. Mencinicopschi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net