Propuneri pentru noul ministru al Sănătății. Care sunt numele vehiculate

ministerul-sanatatii.jpg

Sediul Ministerului Sănătății
La Ministerul Sănătății interimar este Florin Cîțu

Propuneri pentru noul ministru al Sănătății există, iar USR-PLUS le va prezenta oficial chiar în această după-amiază, în cadrul unei ședințe a Coaliției, care va avea loc la ora 17.00. Iată numele vehiculate și cine sunt cei care ar putea ajunge la șefia ministerului.

Propuneri pentru noul ministru al Sănătății. Numele vehiculate

Printre numele vehiculate se numără Ioana Mihăilă,secretar de stat în Ministerul Sănătății, medicul Radu Lupescu, medicul Adrian Wiener, medicul radu Țincu. 

ioana-mihaila.jpg

Printre propuneri pentru noul ministru al Sănătății se numără și Ioana Mihăilă
Ioana Mihăilă este secretar de stat în Ministerul Sănătății
Sursa foto: Facebook/Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă, medic endocronolog

Numele Ioanei Mihăilă, fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog, secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu, se află printre cele câteva propuneri ale USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății. Vlad Voiculescu a afirmat vineri dimineață, în prima conferință de presă susținută după demiterea sa, că Ioana Mihăilă va avea tot sprijinul său, în cazul în care va fi desemnată. Ioana Mihăilă și soțul său, și el medic, au înființat o clinică privată în Oradea.

Odată cu fondarea PLUS, Ioana Mihăilă s-a implicat în politică și a devenit președintele organizaţiei judeţene Bihor. Ea a fost și candidatul Alianţei USR-PLUS la Primăria Oradea.

De asemenea, Ioana Mihăilă a făcut parte din celula de criză PLUS COVID şi a contribuit la programul de guvernare USR-PLUS la capitolul dedicat managementului crizei COVID-19.

radu-lupescu.jpg

Radu Lupescu
Medicul Radu Lupescu a fost decorat de Macron
Sursa foto: Facebook/Radu Lupescu

Radu Lupescu, medic anestezist 

Radu Lupescu este medic anestezist și președintele Asociației medicilor din clinica Rhena din Strasbourg. La finalul anului trecut, la 31 decembrie, el a fost decorat de președintele Franței, Emmanuel Macron, pentru contribuția adusă la lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

„O astfel de propunere mă onorează, însă mai multe nu pot comenta în acest moment”, a declarat, pentru Ziare.com, medicul Radu Lupescu.

adrian-wiener.jpg

Adrian Wiener
Adrian Wiener, medic și senator, s-a întors să lucreze la spital când a izbucnit pandemia de Covid-19
Sursa foto: Facebook/Adrian Wiener

Adrian Wiener, medic și senator 

Printre propuneri pentru noul ministru al Sănătății se numără și numele medicului Adrian Wiener, deputat de Arad în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie. În Parlament, în calitate de senator, membru în Comisia pentru sănătate publică, a depus și promovat spre adoptare proiecte de lege pentru îmbunătățirea sănătății cetățenilor. Adrian este senatorul doctor care în timpul pandemiei s-a reîntors să lucreze în spital, mai întâi la Spitalul Clinic Județean de Urgență, apoi ca medic coordonator la Spitalul din Grădiște dedicat pacienților infectați cu noul coronavirus.

Înainte de a fi senator în legislatura 2016-2020, a ocupat funcții administrative și manageriale în cadrul Spitalului Județean Arad, unul dintre cele mai mari spitale din țară.

radu-tincu.jpg

Radu Țincu
Medicul Radu Țincu lucrează în prima linie la Spitalul Floreasca. Este medic ATI
Sursa foto: DCMedical.ro

Radu Țincu, medic terapie intensivă

Există și o altă variantă, în cazul în care partidele nu ajung la un acord. Au avut deja loc discuții cu medici, iar unul dintre numele vehiculate este cel al lui Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Spitalul Floreasca.

 

 

Loading...