Propunerea la Transporturi, Iulian Dumitrescu, înregistrat de DNA în biroul lui Cătălin Drulă că-i cerea favoruri

Ultima actualizare:

    Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, se află pe lista de miniștri ai Guvernului CiucăFoto: Facebook/Iulian Dumitrescu
Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, se află pe lista de miniștri ai Guvernului CiucăFoto: Facebook/Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean (CJ) Prahova, este luat în calcul pentru a prelua portofoliul Transporturilor. Acesta este prim-vicepreședinte al PNL, ales la congresul din 25 septembrie, în ”echipa câștigătoare” a lui Florin Cîțu, și este cunoscut drept politicianul interceptat în biroul lui Cătălin Drulă când îi cerea favoruri pentru un director achetat pentru corupție.

Nu s-a anunțat oficial componența Guvernului Nicolae Ciucă, dar surse din cadrul PNL spun că în cărți s-ar afla Iulian Dumitrescu (49 de ani) pentru postul de ministru al Transporturilor.

Acesta este președintele CJ Prahova, președintele PNL Prahova și prim-vicepreședinte al PNL. Trei în unu!

În iulie, Iulian Dumitrescu, supranumit baron de Prahova, și senatorul liberal George Stângă au fost înregistrați de DNA în biroul lui Cătălin Drulă, atunci ministru al Transporturilor.

Cei doi îi cereau demnitarului  să-i păstreze în funcție pe șeful Agenției Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare (ARSVOM) și pe cel al Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați.

Stenograme: Iulian Dumitrescu către Cătălin Drulă: ”Ce interes ai, dacă mai ni-l lași nouă?”

”Am o întrebare punctuală. Să-mi zici cu ARSVOM-ul, dacă … Ce interes ai, dacă mai ni-l lași nouă? E ceva la Constanța … Știu că ai niște jocuri, niște, na, presiuni, sau dacă ai. Zi direct, domle, vreau să-l omor, am un interes sau. Deocamdată, am interes pentru organizația Constanța io, ca să-ți zic mai direct, să-l ții p-ăla. El e ok, așa. Celălalt, dinainte a fost cu niște probleme, sunt niște probleme cu Curtea de Conturi, nu știu dacă știi tu, dar nu e pă mandatul lu ăsta. Pe mandatul la celălalt, să știi. Adică, dacă poți să mai mi-l lași o perioadă sau așa, îmi spui. Dacă nu vrei să mi-l schimbi, ăăă, dacă vrei să-l vezi sau măcar să verifici sau mai știu io ce … ține-l în dreptul meu că Huțucă nu te știe și n-are el treabă cu tine, Huțucă de la Constanța. Da, i-am spus lasă că vorbesc io cu tine. Cătălin, să ții minte, imaginea ta va fi dată tot de autostrăzi, indiferent cât te-ai chinui cu AFDJ-ul , cu astea… Rămâne să vin o dată cu ARSVOM-ul la tine, da? Cu directorul, vin io cu el, da? El e un fel de patron în zonă, pe zona de naval”, spune Iulian Dumitrescu, în discuția cu Cătălin Drulă, care a avut loc în vară în biroul de la Transorturi.

Stenogramele au fost făcute publice de procurori.  

Daniel Manole, directorul ARSVOM a fost reținut de DNA pentru luare de mită și între timp a fost revocat din funcție, ceea ce ne duce cu gândul că traficul de influență făcut de Iulian Dumitrescu nu funcționat în fața lui Cătălin Drulă.

Iulian Dumitrescu afacerist cu contracte cu statul de milioane de euro

Potrivit unei anchete PRO TV, Dumitrescu a făcut afaceri în Călărași din 2007 și până în 2009 și alături de asociatul său a semnat contracte de aproximativ 5 milioane de euro. Afaceri în domeniul cosntrucțiilor. Conform celor de la newsweek.ro, acesta a făcut bani din contractele cu statul și ajuns să controleze numirile politice din administrație, de la spitale, Poliție până la Antifraudă, într-unul din cel mai bogate județe, Prahova.

În 2008, Dumitrescu și-a cesionat acțiunile către asociatul său, dar ar fi continuat să semneze contracte cu Consiliul Județean în calitate de director, inclusiv în 2009.

În 2012, a candidat pentru funcția de senator de Călărași, iar susținătorul său a fost chiar semnatarul contractelor pentru asfaltări, Răducu Filipescu, președintele Consiliului Județean.

Iulian Dumitrescu şi-a dezvoltat cariera politică în judeţul Călăraşi, iar în urmă cu mai mulţi ani a devenit preşedinte al PNL Prahova.

Sub conducerea sa, partidul a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova la alegerile din 27 septembrie 2020.

Citește și: 

Orban, după desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Este picătura care a umplut paharul, îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”

PNL a bătut palma cu PSD pentru Guvernul Ciucă? Ce ar primi social-democraţii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net