Promite că vindecă oamenii de cancer într-o clinică-fantomă

Ultima actualizare:

    Acesta este sanatoriul  construit la marginea  oraşului Iaşi
Acesta este sanatoriul construit la marginea oraşului Iaşi

Un doctor ginecolog din Iaşi încearcă să atragă bolnavii de cancer într-un sanatoriu neautorizat de la marginea oraşului, cu promisiunea că-i va vindeca prin intermediul unor tratamente alternative.

Medicul Mihai Botez, împreună cu alţi doi colaboratori, a construit o casă imensă în localitatea ieşeană Vânători, pe care-o promovează drept sanatoriu destinat bolnavilor de cancer. Iniţial, am luat legătura cu doctorul Botez arătându-ne interesaţi să cazăm la „Themis Art Sanatorioum" o rudă bolnavă. Deosebit de amabil, medicul ginecolog a explicat cum pacientul va fi tratat şi cazat în cele mai bune condiţii. Costurile, pe măsură.

„Veniţi cu toate documentele bolnavei, o evaluăm şi o internăm pentru vreo săptămână. Apoi o să o puteţi lua acasă. Ca s-o cazăm la noi şi să-i oferim şi tratamentul ar costa cam 1.000 € lunar. Oricum, deocamdată n-o s-o puteţi lăsa pentru că funcţionăm doar ca ambulatoriu, n-am deschis efectiv", spune doctorul Mihai Botez. 

După câteva zile, am revenit cu un telefon şi ne-am prezentat în calitate de ziarişti. Placa doctorului Botez a fost cu totul alta: va fi un centru de zi cu tratamente naturiste, cu personalităţi marcante din medicina alternativă care vor colabora la clinică. Medicul susţine de această dată că, de fapt, pacienţii vor sta în clinică "doar câteva ore, cât vor beneficia de tratamentele naturiste: ceaiuri miraculoase, terapie cu lumini şi cu muzică, reflexoterapie, tratamente cu laser şi clarvăzători".

Presa locală a relatat în urmă cu doi ani o altă şarlatanie a doctorului Mihai Botez, care susţinea că a fabricat un „leac-minune", care i-ar vindeca pe bolnavii de cancer.

Aşa-zisa reţetă-minune este prezentată pe site-ul www.asicursurimedicale.ro, sub denumirea de Interfitron, un medicament care ar distruge tumorile maligne. Mulţi dintre pacienţii care au trecut până acum pragul cabinetului doctorului Botez se plâng că lichidul şi pastilele primite în schimbul a 1.000-1.500 de lei lunar nu-i ajută. „A spus că, dacă pune aceste pastile sub limbă conform unui orar, se va însănătoşi. I-a cerut 1.000 de lei pe ele, i le-a pus într-un plic şi a trimis-o acasă. I-a spus că va veni să o vadă la domiciliu, dar nu a trecut nici măcar o dată", povesteşte un tânăr a cărui mamă a apelat la medicamentul "minune". Şi oncologii ieşeni desfiinţează strategia lui Botez şi contestă efectele benefice ale Interfitronului.

simeon stalpnicul png

Oficialii Primăriei Popricani au aflat cu surprindere că în comuna lor ar funcţiona un sanatoriu. Clădirea, care ar urma să fie dată în folosinţă până la sfârşitul anului, nu respectă suprafaţa, mărimea şi înălţimea specificate în autorizaţia de construcţie. Din datele de la Urbanism se pare că doctorul Botez trebuia să construiască pe o suprafaţă de 59,5 metri pătraţi.

„Are autorizaţie de construcţie pentru o locuinţă cu parter şi un etaj din 2009. Ceea ce a făcut acolo nu corespunde cu ce i s-a aprobat", spune Alina Elena Roman de la Urbanism. Mai mult, nici aviz sanitar n-a obţinut de la instituţiile abilitate. Medicul Botez susţine însă că nu are nevoie de aşa ceva. Reprezentanţii de la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi îl contrazic însă. „Pentru centrele de zi, dacă construcţia nu există trebuie să aibă aviz de la DSP, iar dacă construcţia există are nevoie prima dată de aviz de la Ministerul Sănătăţii şi apoi şi de la DSP", spune Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net