«Promenada Maria a României», inaugurată în Paris, lângă Turnul Eiffel

Ultima actualizare:

    Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, strănepoata Reginei Maria, a fost prezentă la inaugurarea aleii din Paris care, de marți, poartă numele străbunicii saleFoto: facebook.com
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, strănepoata Reginei Maria, a fost prezentă la inaugurarea aleii din Paris care, de marți, poartă numele străbunicii saleFoto: facebook.com

Marți, 15 octombrie, în Paris, a avut loc ceremonia oficială prin care o porțiune de pe cheiul Senei situată chiar în fața Turnului Eiffel a fost denumită „La promenade Marie de Roumanie” („Promenada Maria a României”).

Gestul se dorește un omagiu adus Reginei Maria și acțiunii ei energice din timpul Conferinței de Pace de la Paris ce a urmat Primului Război Mondial, prin ale cărei hotărâri au fost recunoscute granițele României Mari. La ceremonie, ce a avut loc exact la 97 de ani de la încoronarea Reginei Maria și Regelui Ferdinand, la Alba-Iulia, ca primi regi ai tuturor românilor, au participat MS Margareta, Custodele Coroanei, ASR Prințul Radu, Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franța, Adrian Cioroianu, Ambasadorul României la UNESCO, a altor oameni de cultură români și francezi.

A fost prezentă MS Margareta, Custodele Coroanei, strănepoata reginei

Cu ocazia evenimentului, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a susținut un discrus. declarat referitor la străbunica ei. „Regina Maria, mereu modernă şi surprinzătoare a militat întreaga sa viaţă pentru principii care au reprezentat mereu fundamentele Uniunii Europene. Pentru noi, europenii, Regina Maria reprezintă un exemplu de patriotism, de putere şi profesionalism. Regina Maria a avut o personalitate complexă, a fost o femeie fascinantă. Eforturile umanitare şi diplomatice depuse pentru România  în timpul primului război mondial iar apoi în timpul Conferinţei de Pace din Paris din 1919, i-au adus recunoştinţa lumii întregi. Este cu atât mai încurajant faptul că Franţa şi în special primăria Parisului îi aduc astăzi un omagiu Mariei de România, exemplul personal, dragostea pe care a avut-o pentru ţara sa şi ataşamentul său faţă de valorile umaniste perene sunt acum recompensate”, a declarat MS Margareta referitor la străbunica ei și la onoarea ce i-a fost făcută de municipalitatea Parisului. De altfel, la eveniment au participat și Catherine Vieu-Charier, viceprimarul Parisului pentru memorie si combatanti, precxum si Rene-Francois Bernard, viceprimar al arondismentului 7 din Paris.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net