Proiectul bugetului de stat a fost publicat

vot_buget_parlament.jpg

proiect, buget, vot, parlament
Parlamentul, reunit în ședință comună, a adoptat bugetul pentru 2018
Citeste tot despre: 

Noul proiect al bugetului de stat pe anul 2017 a fost publicat de Guvern. Astzăi are loc şedinţa specială a Executivului unde urmează să fie aprobat.

Iniţial, şedinţa Guvernului era programată pentru ora 13.00, însă aceasta nu a început nici la ora transmiterii acestei ştiri. Surse guvernamentale precizau anterior pentru News.ro că motivul amânării îl constituie faptul că încă se lucra la proiectul de buget, care urmează să fie adoptat de Guvern şi transmis Parlamentului chiar în această seară.

”Mulţumesc pentru efortul pe care l-aţi făcut în ultimele zile, ceea ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore merită apreciat. Tocmai de aceea astăzi putem să venim în şedinţa de guvern cu nota privind limitele de cheltuieli revizuite”, le-a spus prim-ministrul Sorin Grindeanu miniştrilor, în debutul şedinţei de Guvern de miercuri.

El a subliniat că apreciză faptul că miniştrii, pe bugetele pe care le au la ministerele lor, au prevăzut cheltuieli pe programele prinse în programul de guvernare.

Bugetul se stabilește la venituri de 117.087,6 milioane  lei, și la  cheltuieli de 150.200,5 milioane lei, cu un deficit de 33.112,9 milioane lei.

Şeful statului este nemulțumit de faptul că proiectul bugetului pentru 2017 prevede creşteri ale cheltuielilor totale faţă de 2016, cu aproape 31 de miliarde de lei, astfel încât "reducerea bugetelor pentru domeniul securităţii naţionale este nu doar nejustificată, ci total inoportună". Documentul integral poate fi consultat pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1