Proiect de lege: cine dă bani la cerşetori riscă amenzi de 600 de lei. Eşti de acord?

Ultima actualizare:

    Viorel, cerşetorul,  vine odată cu preoţii  şi pleacă atunci când  se lasă întunericul.  Într-o zi de duminică  a câştigat 35 de  lei pe oră din cerşit
Viorel, cerşetorul, vine odată cu preoţii şi pleacă atunci când se lasă întunericul. Într-o zi de duminică a câştigat 35 de lei pe oră din cerşit

Potrivit unui proiect de lege privind interzicerea activităţii de cerşetorie, iniţiat de deputatul PDL Ştefan Daniel Pirpiliu, sunt sancţionaţi atât cerşetorii, cât şi persoanele care, impresionate de povestea acestora dau bani de pomană.

Propunerea de modificare legislativă a fost prezentată în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor şi a  fost trimisă, la 19 decembrie 2011, la Senat.

Inițiativa legislativă, care are şase articole, include cerşetoria printre infracţiunile penale, iar persoanele care obţin bani din pomană riscă să fie pedepsiţi cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani. Persoanele care sunt surprinse dând bani cerşetorilor (n.r. „darea de bani către o persoană care practică cerşetoria”) pot fi amendate cu sume cuprinse între 300 şi 600 de lei.

În plus, statul poate confisca, potrivit noilor dispoziţii, banii proveniţi din activitatea de cerşetorie. „Sumele de bani obţinute prin cerşetorie se confiscă”, se arată la punctul 5 din proiectul de lege.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net