Programul ”Rabla”. Mașina trebuie să aibă ITP valabil

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Programul ”Rabla” se va derula și în acest an, dar autoritățile au făcut niște modificări importante. Printre altele, maşina care este dusă la casare trebuie să fie mai veche de 12 ani și să aibă ITP valabil.

Ministerul Dezvoltării a supus dezbaterii publice un proiect de ordin prin care aduce o serie de modificări programului „Rabla”, printre care şi obligativitatea ca maşina mai veche de 12 ani care este dusă la casare să aibă ITP valabil, scrie adevarul.ro.

Una dintre cele mai importante modificări constau în introducerea condiţiei de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice (ITP) a autovehiculului uzat, la momentul depunerii dosarului de acceptare, pentru persoane juridice, respectiv la momentul înscrierii la producătorul validat, pentru persoane fizice.  

“Condiţia de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice (ITP) a autovehiculului uzat, la momentul depunerii dosarului de acceptare, pentru persoane juridice, respectiv la momentul înscrierii la producătorul validat, pentru persoane fizice a fost introdusă întrucât, înnoirea parcului auto se referă la autoturismele care circulă pe drumurile publice. Având în vedere scopul şi obiectivele programului s-a considerat necesară introducerea în cadrul definiţiei autovehiculului uzat inspecţia tehnică periodică valabilă la momentul înscrierii la producătorul validat. Acest criteriu a fost introdus pentru a se evidenţia faptul că autovehiculul uzat casat în cadrul programului a circulat pe drumurile publice”, îşi motivează ministerul decizia de a modifica programul Rabla.  

Totodată, Ministrul Transporturilor a emis vineri (24 februarie) un proiect de ordin prin care schimbă termenele de valabilitate a Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP) a autovehiculelor, propunând un sistem de sancţiuni pentru inspectorii care “trec cu vederea” anumite defecţiuni.   Un proiect de ordin al ministrului Transporturilor, supus vineri dezbaterii publice, prevede obligativitatea efectuării ITP mai des decât în present pentru maşinile cu o vechime mai mare de 12 ani, scrie adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net