Programul Prima Casă, scos din legea dării în plată?

Ultima actualizare:

    Iniţiatorii legii vor să-i  scape pe români de  povara ratelor la locuinţe
Iniţiatorii legii vor să-i scape pe români de povara ratelor la locuinţe

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat ieri că liberalii susțin eliminarea plafonului de 150.000 € și a programului “Prima Casă” din legea dării în plată.

“Suntem pentru eliminarea plafonului stabilit în Senat, pe motiv că este un plafon care stabilește o discriminare foarte clară. Suntem pentru eliminarea programului «Prima Casă» de sub incidența legii dării în plată. Această lege se va aplica celor care sunt titulari de contract, celor care au casa ca locuință, eliminăm din noțiunea de consumator absolut orice idee de speculă sau orice idee de profit pe care unul sau altul ar fi vrut să îl obțină”, a spus Gorghiu, la finalul Biroului Politic Național, care a avut loc la Parlament, arătând că aceste principii vor fi discutate la grupul parlamentar al PNL din Cameră.

Ea a precizat că PNL susține ca legea dării în plată să se aplice tuturor contractelor în derulare. “Nu vorbim de retroactivitate. Este exclus. Vorbim de efectivitatea legii din momentul publicării în Monitorul Oficial”, a adăugat Gorghiu.

Liderul liberalilor a arătat că, în urma discuțiilor cu specialiștii din PNL, s-a stabilit eliminarea programului “Prima Casă” din această lege. “Am decis să punem înaintea oricărui lucru securitatea (...) consumatorului pentru a nu fi supus unor presiuni sau unor riscuri ulterioare în cazul în care (...) băncile decid să-și pună în aplicare într-un fel sau altul – nu le-aș spune amenințări, ci lucrurile spuse public”, a arătat Gorghiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net