Programul „Noua Casă” începe la 15 august. Ce noutăți aduce

bani-pentru-prima-casa.jpg

Borcan plin cu monede
Din 15 august se dă startul programului „Noua Casă”
Citeste tot despre: 

Programul „Noua Casă” va demara la 15 august, însă Guvernul a adus o serie de modificări pe care ar trebui să le cunoască toți românii ce vor să-și cumpere o locuință. Iată noutățile!

Începând cu 15 august, românii vor putea să achiziționeze o locuință prin programul „Noua Casă”, iar printre noutățile aduse se numără creșterea plafonului maxim la 140 de mii de euro, dar și introducerea unui avans de 15%.

Programul „Noua Casă” începe la 15 august. Ce noutăți aduce

Anul acesta, pentru programul „Noua Casă” Guvernul alocă un plafon maxim de 140.000 euro care e valabil doar în cazul în care vrei să cumperi olocuință mai nouă de 5 ani. Nu te bucura prea repede, căci odată cu suma împrumutată crește și avansul. Acesta va fi de15%.

În cazul în care vrei o locuință mai veche de 5 ani, plafonulmaxim este de 70 de mii de euro,iar avansul de care trebuie să dispui este de 5%, așa cum era și în cadrul programului „Prima Casă”

Ce trebuie să știi dacă vrei o locuință nouă

  • Crește creditului garantat de stat, de la 66.500 de euro la 140.000 de euro;
  • Crește avansul minim de la 5% la 15%;
  • Ponderea maximă a garanției statului în credit crește de la 50% la 60%.

Ce trebuie să știi dacă vrei o locuință veche

  • Creditul maxim garantat de stat crește de la 57.000 de euro la 70.000 de euro;
  • Avansul minim rămâne 5%;
  • Procentul de garantare crește de la 40% la 50%.

Condiții ca să accesezi un credit prin „Noua Casă”

Pentru a putea aplica pentru un astfel de credit, beneficiarul trebuie să facă o declarație pe proprie răspundere potrivit căreia nu deține o altă locuință mai mare de 50 de metri pătrați utili. Dacă deține una, aceasta trebuie să fie achiziționată printr-un alt program, nu prin „Prima Casă”. De asemenea, românii care cumpără o casă prin acest program nu o vor putea vinde în următorii cinci ani. De asemenea, nu pot aplica pentru acest tip de credit persoanele care au un alt credit ipotecar în derulare. Nu există limită de vârstă.

Guvernul va aproba în ședința de joi, 13 august, normele de aplicare a programului „Noua Casă”, vineri se va publica în Monitorul Oficial Convenția-tip cu cei 14 parteneri pe care îi are în acest program, iar de luni românii vor putea solicita credite.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1