Programul ceremoniilor militare de 1 Decembrie. Cum se va desfășura parada la Arcul de Triumf

mapn1.jpg

repetiții pentru parada militară de 1 decembrie 2020
Toți militarii de la paradă vor purta măști de protecție
foto: MApN

În anul pandemiei, când toate s-au dat peste cap, nici Ziua Națională nu va putea fi sărbătorită așa cum eram obișnuiți. Ceremoniile militare se vor desfășura în condiții speciale, fără public și cu un număr restrâns de militari.

Am petrecut Paștele și 1 Mai în carantină, vacanța de vară a fost scurtă și cu multe restricții, iar acum, așa cum era de așteptat, urmează un decembrie total lipsit de strălucirea de altădată. Dacă în alți ani Ziua Națională era sărbătorită cu mii de oameni ieșiți în stradă la parade militare impresionante, cu mici, fasole cu ciolan și vin fiert împărțit de primării, acum va fi liniște. Ministerul Apărării Naționale a anunțat programul unor ceremonii modeste, fără public.

Programul ceremoniilor militare. Cum se va desfășura parada de 1 Decembrie

„Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa marți, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti. Pe timpul ceremoniei se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie și a victimelor virusului SARS-CoV-2. Vor fi trase 21 de salve de tun, iar Președintele României, Klaus Iohannis, va depune o coroană de flori și va susține o alocuțiune. Evenimentul, care nu va fi deschis publicului, se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat transmis de MapN.

Și în țară vor avea loc ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului național vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.

„Anul acesta, vom sărbători împreună online”

mapn2.jpg

repetiții pentru parada militară de 1 decembrie 2020
Vineri a avut loc o primă repetiție, pe terenul de instrucție Ghencea
foto: MApN

Ceremonia de la București va putea fi urmărită doar la televizor și online, pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării. „Anul acesta, vom sărbători împreună în mediul online”, anunță MApN. Între timp, se fac repetiții. Prima a avut loc vineri, 27 noiembrie, în cadrul căreia militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” au tras salve de tun pe terenul de instrucție Ghencea. O altă repetiție va fi făcută luni, 30 noiembrie, de la ora 11.00, la Arcul de Triumf. De asemenea, accesul publicului în zonă nu va fi permis.

Țineți cont de faptul că în prima parte a celor două zile traficul va fi restricționat în zona desfășurării evenimentelor.

Loading...
 
 

Citește și

  • Traficul rutier va fi restricţionat marţi în Capitală între orele 5,00 şi 14,00, pentru desfăşurarea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1