Prognoza meteo. Se întoarce iarna? Ne loveşte un val de aer polar

lapovita_vremea_martie.jpg

lapovita_vremea_martie
Un val de aer polar intră prin nordul Moldovei şi ne aduce vreme rece şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare
Foto: click.ro
Citeste tot despre: 

Vine iarna? Un val de aer polar coborât din Siberia ne aduce temperaturi foarte mici pentru această perioadă, iar de duminică, 22 martie, ne vom trezi în plină iarnă. Va fi frig, şi ziua şi noaptea, iar în zonele înalte va ninge.

Meteorologii ANM prognozează 22 de grade azi, 21 martie, în sudul ţării, dar avertizează că un val de aer polar venit din nordul Rusiei ne va aduce temperaturi foarte scăzute pentru această perioadă şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Prognoza meteo. Ne loveşte un val de aer polar

Meteorologii ANM prognozează 22 de grade în sudul ţării şi în jur de 16 grade în restul regiunilor, astăzi, 21 martie. Însă, de duminică pare că vine iarna. Un val de aer polar intră prin nordul Moldovei şi ne aduce vreme rece şi precipitaţii. În nordul ţării, temperaturile vor coborî  brusc la 2 grade în nord şi la 11 grade în sud. Totodată, vor apărea şi precipitaţiile: ninsori şi lapoviţă în nordul ţării, ploi în sud. Precipitaţii vor  fi şi la începutul săptămânii următoare, iar temperaturile nu vor urca mai mult de 5 – 8 grade la orele prânzului şi între minus 3 grade şi 1 grad în timpul nopţii.

Citeşte şi:

Cum ar trebui să fie vremea în luna martie în România. Recorduri de temperatură

Nu a mai nins de 1 martie de 53 de ani! Când au fost ierni grele

Loading...

Citește și

  • chiciura strugure inghetat

    În această perioadă a anului, apar multe fenomene meteo care ne fac viața mai grea. În perioada de toamnă-iarnă se depune bruma, cade burnița și apare ceața. Vor urma chiciura, poleiul, măzărichea și lapovița. Sunt fenomene meteo banale, dar știți ce sunt și când apar?

  • iarna_2019

    A venit iarna. Nu știm dacă va fi o iarnă blândă, cu ceva zăpadă, sau o iarnă grea, cu viscole, troiene și ger. În anii 1929, 1942, 1954 şi 1967, România s-a confruntat cu cele mai cumplite ierni din ultimul secol. Temperatura minimă absolută din decembrie în România a fost -34,5ºC, înregistrată la Întorsura Buzăului, în data de 25 decembrie 1998.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1