Prognoza meteo. Ploi, intensificări ale vântului și cod galben de polei și vânt

Ultima actualizare:

    Cod galben de polei și vântfoto: Click!
Cod galben de polei și vântfoto: Click!

MeteorologiI anunţă ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării până marţi la prânz. De asemenea, au emis două avertizări cod galben: intensificări ale vântului în Banat şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Polei în zona Moldovei.

În intervalul 7 februarie, ora 10:00 – 09 februarie, ora 12:00, sunt anunţate ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, anunță News.ro. Vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni (8 februarie), când îndeosebi în vest, nord-vest, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp şi izolat 30...35 l/mp. La munte, la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parţială a stratului de zăpadă.

Cod portocaliu și cod galben de inundații

Vântul va avea intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăşi 80 km/h, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în general cu viteze de 40...60 km/h. Pe crestele montane şi, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată. ANM a emis o avertizare cod galben pentru perioada 7 februarie, ora 16:00 – 8 februarie, ora 12:00, fiind anunţate intensificări ale vântului în Banat şi în zona Carpaţilor Meridionali

”În intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70...90 km/h, iar îndeosebi la peste 1800 m, rafalele vor depăşi 100...120 km/h, spulberând zăpadă. În Banat, rafale vor depăşi 55...65 de km/h şi izolat 70 km/h”, transmit meteorologii.

Un alt cod galben, de polei, pentru zona Moldovei, este valabil în intervalul 7 februarie, ora 12:00 – 08 februarie, ora 20:00. ”În Moldova, temporar, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi burniţă, iar pe arii extinse se va semnala polei, la început în sudul regiunii, apoi mai ales în nord şi centru”, precizează ANM.

Citește și:

Când se emite ”cod roșu” de vreme rea. Totul despre codurile meteo

Fenomene meteo de toamnă-iarnă. Ce sunt și când apar bruma, chiciura, poleiul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net