Prognoza meteo pentru acest sfârşit de săptămână

Ultima actualizare:

Joi va fi ceva mai cald decât miercuri, cu maxime de la 24 la 32 de grade. Singurul loc în care va ploua va fi la munte, dar şi acolo doar uşor, cu ceva rafale de vânt.

În Bucureşti, maxima va atinge 29 de grade, iar presiunea atmosferică rămâne la 758 mm Hg, valoare apropiată de cea normală.

Vineri, în zonele sudice, temperaturile vor creşte. Va fi înorat în prima parte a zilei, dar după amiază şi în primele ore ale nopţii vor exista averse însoţite de fulgere, tunere şi scurte rafale de vânt doar în arii restrânse din zonele de munte. Maximele vor fi de la 25 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până la 32 grade în Banat şi în sud-vestul Olteniei.

Bucureştenii vor avea parte de vreme însorită, iar temperatura mai creşte puţin, cu 30 - 31 grade în termometre, la umbră, după-amiază.

Sâmbătă, vremea va fi din nou capricioasă. În sud şi în sud-vest mai ales vremea va fi călduroasă. În a doua parte a zilei şi noaptea, norii se adună mai ales peste nordul şi estul ţării precum şi peste zonele montane unde aduc averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată. Izolat e posibil să apară grindină.

În celelalte regiuni, cerul e variabil, cu ploi de scurtă durată şi fenomenele care le însoţesc. Maximele termice se vor situa între 24 grade în nordul Moldovei şi 34 grade în Lunca Dunării.

În Capitală, mercurul din termometre ajunge la 31 - 32 grade. Norii nu lipsesc de pe cer, dar nu va ploua.

Duminică vom avea parte de nori, iar după-amiază vor fi averse, fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în centru, în sud şi în sud-est. Izolat sunt condiţii să cadă grindina iar maximele scad în cea mai mare parte a ţării şi se vor situa între 20 grade în nordul Moldovei şi în sudul Olteniei.

Săptămâna viitoare începe tot cu vreme răcoroasă în cea mai mare parte a ţării, apoi mercurul din termometre va creşte. Trecător, vor mai fi înnorări şi ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net