Prognoza meteo pentru 24 septembrie – 1 octombrie. Se face frig și vin ploile

Ultima actualizare:

    Prognoza meteo pentru perioada 24 septembrie - 1 octombrie anunță ploi abundente în toată țarafoto: arhiva Click!
Prognoza meteo pentru perioada 24 septembrie - 1 octombrie anunță ploi abundente în toată țarafoto: arhiva Click!

Vremea se va schimba radical în următoarea perioadă. Prognoza meteo pentru perioada 24 septembrie – 1 octombrie anunță scăderi accentuate ale temperaturilor și ploi abundente în majoritatea regiunilor.

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor în perioada 24 septembrie – 1 octombrie, conform celei mai noi prognoze meteo de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Conform specialiștilor, citați de Agerpres,plolile vor cădea din abundență în toată țara, iar temperaturile vor scădea într-o singură zi chiar și cu 10 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru 24 septembrie – 1 octombrie. Temperaturi sub norma climatologică

Conform specialiştilor, în săptămâna 24 septembrie - 1 octombrie, valorile termice medii ale perioadei, cel mai probabil, se vor situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a ţării, în timp ce cantităţile de precipitaţii este posibil să fie excedentare în regiunile sudice şi apropiate de normele climatologice în restul teritoriului.

Vremea se mai încălzește începând cu 8 octombrie

Pe durata săptămânii 1 - 8 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii în jumătatea estică a teritoriului, iar în rest vor fi, posibil, uşor sub aceste medii. Din punct de vedere pluviometric, cantităţile de precipitaţii se vor încadra în limitele normale ale perioadei în jumătatea nordică a teritoriului, dar şi uşor excedentare local la munte şi în sud-vest.

Prognoza ANM arată, totodată, că, în săptămâna 8 - 15 octombrie, temperaturile medii se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii, în cea mai mare parte a ţării. La nivel de precipitaţii, estimările relevă norme apropiate de normalul săptămânii în cea mai mare parte a teritoriului, cu o tendinţă uşor excedentară pe arii restrânse în estul ţării.

În săptămâna 15 - 22 octombrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale săptămânii în majoritatea regiunilor, iar cantităţile de apă prognozate se vor situa, în general, în jurul normelor climatologice, în cea mai mare parte a ţării, notează ANM.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net