Prognoza meteo pe trei zile: temperaturi ca-n miez de vară și furtuni violente. Unde vor fi 34 de grade și unde plouă

Ultima actualizare:

    În următoarele zile vom avea temperaturi mult mai ridicate decât e normal în această perioadă. Arșița va fi domolită de ploi torențiale
În următoarele zile vom avea temperaturi mult mai ridicate decât e normal în această perioadă. Arșița va fi domolită de ploi torențiale

Metorologii au anunțat prognoza meteo pe următoaele trei zile, iar veștile sunt bune: vom avea parte de temperaturi ridicate, de adevărate zile de vară chiar dacă se vor semnala și ploi torențiale și descărcări electrice.

Prognoza meteo pentru acest weekend anunță temperaturi ridicate ca-n mijlocul verii dar și instabilitate atmosferică, vânt, ploi și descărcări electrice, potrivit Adevărul. Nu scăpăm de arșiță, dar nici de vijelii și descărcări electrice. Uite ce ne așteaptă vineri, sâmbătă și duminică!

Prognoza meteo azi. În nord plouă torențial, în București sunt 30 de grade

Joi, 14 mai, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie vremea va fi în general instabilă în jumătatea de nord a ţării unde vor fi înnorări temporar accentuate şi local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie. Izolat se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi posibile căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene îşi vor face apariţia doar pe arii restrânse. De altfel, intensificări ale vântului vor fi şi neasociate ploilor, cu caracter local în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte. Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei, cu maxime între 24 şi 32 de grade, mai scăzute pe litoral, iar minimele se vor încadra, în general, între 9 şi 19 grade.

Şi în Bucureşti se anunţă vreme deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi la începutul nopţii, însă probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări după-amiaza. Temperatura maxima va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 15...18 grade.

Prognoza meteo 15 mai. Vineri vom avea 34 de grade

Vineri, 15 mai, conform ANM, vremea se va menţine în general instabilă în regiunile din nordul, centrul şi nord-estul ţării unde vor mai fi înnorări şi local averse trecător însoţite de descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala doar pe spaţii restrânse. Izolat vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Valorile termice se vor situa, în marea lor majoritate, peste cele caracteristice datei, cu maxime între 22 şi 34 de grade, iar minime între 8 şi 19 grade. Şi în Capitală, vremea se va menţine deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima va fi de 30...31 de grade, iar cea minimă de 14...16 grade.

Vremea sâmbătă: căldură și ploi de scurtă durată în Capitală

De sâmbătă, valorile termice vor avea variaţii de la o zi la alta, dar în principal se vor situa peste cele caracteristice perioadei în sud. Local şi temporar vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în majoritatea zonelor. Şi în Bucureşti va fi deosebit de cald, valorile termice se vor situa peste cele caracteristice perioadei, mai ales în prima zi din interval. Condiţiile pentru manifestări de instabilitate atmosferică vor fi ridicate.

Citește și: 

Prognoza ANM pe patru săptămâni. Cum va fi vremea până pe 18 mai

image
image
image
image
image
image
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net