Prognoza meteo pe 3 zile. Sudul României, pârjolit de caniculă, ploi și vijelii în nord

flori-de-camp.jpg

Flori galbene de camp
Căldura și disconfortul termic vor persista în sudul țării, în timp ce la deal și la munte vor fi ploi de scurtă durată

Se apropie weekend-ul și mulți români sunt curioși ce spune prognoza meteo pe 3 zile. Astfel, conform meteorologilor, canicula instalată în sudul țării va persista, iar disconfortul termic va fi accentuat mai ales în zona de câmpie, dar și în București. La deal și la munte, în nordul și centrul țării arșița va fi domolită de scurte ploi de vară.

Prognoza meteo, joi, 2 iulie: Caniculă în sudul țării

Joi, 2 iulie, conform ANM, vremea va fi călduroasă în aproape toată ţara, local caniculară în regiunile sudice, iar disconfortul termic va fi ridicat. În regiunile vestice şi nord-vestice şi în zonele montane instabilitatea atmosferică se va manifesta izolat ziua, dar pe arii extinse seara şi noaptea prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene de uşoară instabilitate atmosferică vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar local şi temporar şi în regiunile estice şi sud-estice, în partea de sud-vest a teritoriului, dar şi în rest, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 36 de grade, iar cele minime între 12 şi 23 de grade.

În București se vor înregistra 35 de grade

În Bucureşti se anunţă caniculă după-amiaza, când maxima termică se va situa în jurul valorii de 35 de grade şi disconfortul va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 19...21 de grade. 

Prognoza meteo, vineri,3 iulie:Vijelii în vest şi în nord

Vineri, conform meteorologilor, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor înregistra o uşoară scădere. Temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse ce vor, avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, vijelii şi grindină. Local cantităţile de apă vor fi însemnate. În sud şi în sud-est, vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiază, iar disconfortul termic va fi în continuare accentuat; cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile pe spaţii mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, mai ridicate, până la 36...37 de grade, în Câmpia Română, în Lunca Dunării şi în Dobrogea continentală; minimele termice vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade. Şi în Capitală va fi deosebit de cald, iar disconfortul termic se va menţine accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul serii, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 36...37 de grade, iar cea minimă de 21...22 de grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească. 

Cum va fi vremea în weekend 

În weekend, în regiunile sud-estice, pe tot parcursul intervalului, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară după-amiaza, disconfortul termic se va menţine ridicat, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă. În restul teritoriului valorile termice vor fi mai scăzute, iar fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii extinse.

Prognoza meteo pe trei zile nu vine cu vești foarte bune, vremea fiind una a extremelor: în sud foarte cald, în restul țării - ploi, vijelii, pe alocuri chiar grindină. Cei mai afectați de arșiță vor fi românii care nu au în această perioadă vacanță și sunt nevoiți să stea în orașe. Cine pleacă în concediu se poate refugia pe malul mării, unde este mai răcoare. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1