Prognoza meteo. Noi coduri galbene de ploi, vijelii, vânt și grindină

trasnet-furtuna-cod_galben-meteo-vremea-prognoza.jpg

De astăzi, 15 mai, ora 11.00, până vineri 17 mai, ora 10, este în vigoare o avertizare meteo de averse însoțite de fenomene meteo, inclusiv grindină în cea mai mare parte a țării
De astăzi, 15 mai, ora 11.00, până vineri 17 mai, ora 10, este în vigoare o avertizare meteo de averse însoțite de fenomene meteo, inclusiv grindină în cea mai mare parte a țării
FOTO: Click!

Ciclonul din Marea Mediterană care bântuie prin Europa a ajuns astăzi în nord-vestul țării și continuă să afecteze și Banatul. Meteorologii ANM au actualizat prognoza pentru ziua de astăzi, 15 mai. Au emis un nou ”cod galben” de ploi și un altul de vânt nebun.

Un ciclon format în Marea Mediterană a ajuns de ieri în țara noastră, prin Banat. A plouat mult și ieri și va continua să cadă precipitații până vineri, 17 mai. Valul de aer umed a intrat astăzi și prin nord-vestul țării. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

”Cod galben” de vânt în rafale

Meterologii ANM au emis ”cod galben” de vânt puternic, care va sufla în rafale în zona înaltă din sudul țării, la peste 1.800 m. Vântul va avea la rafală o viteză de până la 120 km/h.

Avertizarea este valabilă astăzi, 15 mai, de la ora 8.00, la ora 14.00, în județele Argeș, Prahova și Dâmbovița.

Actualizare prognoza meteo, 15 – 17 mai

De astăzi, 15 mai, ora 11.00, până vineri 17 mai, ora 10, este în vigoare o avertizare meteo de averse însoțite de fenomene meteo, inclusiv grindină.

În cea mai mare parte a țării vremea va fi în instabilă. Local și temporar vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp.

”Cod galben” în nordul și sudul țării

Meteorologii ANM au emis o avertizare ”cod galben” și pentru nord-vestul țării, care va fi valabilă astăzi, 15 mai, de la ora 14.00, până la ora 22.00.

În județele Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și local în Harghita, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

Citește și Ce este ceaţa şi de ce apare? Cum explică specialiştii acest fenomen banal

Citește și 9 sfaturi ca să te fereşti de furtună

Loading...

Citește și

  • Meteorologii au emis o atenţionare ”cod galben” de ploi însemnate, valabilă de marţi seară (14 mai), în şapte judeţe din zona de sud-vest a ţării

    Un ciclon puternic a ajuns în țara noastră din Marea Mediterană, după ce a răvășit Italia și Croația. Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ploi însemnate, valabilă de marţi seară (14 mai), în şapte judeţe din zona de sud-vest a ţării. Ploi, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vor fi şi în restul ţării, până vineri.

  • Luna mai este cea mai călduroasă, dar şi cea mai instabilă lună a primăverii, spun meteorologii ANM

    Luna mai este cea mai călduroasă, dar şi cea mai instabilă lună a primăverii, spun meteorologii ANM. Temperatura maximă absolută a lunii mai în România este 40,8ºC, înregistrată la Mărculeşti (județul Călăraşi), în 27 mai 1950.